Bøger / faglitteratur

Danske motorcykler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
175 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2012
Ophav

Beskrivelse


Oversigt over motorcykler produceret i Danmark i årene 1900 til 1978.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 17. apr. 2012

Denne titel egner sig for alle lånere med en interesse indenfor danske klassiske motorcykler. Eller låneren med generel interesse indenfor køretøjer, produceret i Danmark.

Danske motorcykler beskriver motorcykler, samt motorcykler med sidevogn produceret og solgt i Damark. Titlen er kronologisk opbygget, begyndende med mærket Citrus fra 1900 og afsluttende med BNJ 125 fra 1978. Bogen er en 2. udgave, med flere nye afsnit samt mere fokus på den danske sidevognsproduktion. Som lektør med personlig interesse indenfor motorcykler er jeg overrasket over alle der mærker af motorcykler der er blevet produceret her i Danmark, som jeg ikke kendte til. Disse maskiner præsenteres på glimrende vis af Villy Poulsen, derudover er bogen flot illustreret med et blandet udbud af forskellige fotos alle i sort/hvid. Selve titlen er i en god hardback kvalitet med tykke sider og tydelig skrift.

Villy Poulsen, bogens forfatter, har før beskæftiget sig med klassiske motorcykler, samt deres kørere. Senest titlen Danske motorportrætter fra 2010, eller Harley-Davidson : en levende legende, 2. udg. 2005.

En glimrende oversigt over dansk motorcykel produktion, der ville glæde enhver låner med denne interesse. Derudover beskriver titlen, på smukkeste vis, en epoke i dansk transports historie.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 1996

af

af

Knud Weile

d. 20. feb. 1996

Et nyt optryk af forfatterens bog fra 1987 om de ca. 60 motorcykel-mærker, der siden år 1900 er blevet produceret i Danmark. I et levende sprog beskrives de gamle motorcykler og de mennesker, der konstruerede dem, og der suppleres med samtidige citater og illustrationer fra motorcykelpressen og s/h fotografier. Der fokuseres på de mindre kendte cykler, mens det helt dominerende danske mærke, Nimbus, kun omtales kort, da det er behandlet særskilt i en monografi af samme forfatter. Bogen er et gennemarbejdet kildeskrift, der belyser et stykke dansk industri- og motorcykelhistorie, og den vil være af interesse for alle, der beskæftiger sig med de gamle motorcykler. Bogen er et fuldstændig uændret optryk af den gamle udgave, og end ikke forfatterens nyere motorcykelbøger er blevet tilføjet litteraturlisten, så man kan sagtens klare sig med 1987-udgaven, hvor denne stadig findes.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Kåre Gausdal

d. 18. dec. 2018

Forfatteren, kendt for sine mange bøger om motorcykler, har i sine bind Klassiske motorcykler 1-3 taget tilløb til en beskrivelse af danske motorcykler. Nu foreligger bogen, som kun handler omde danske. I øvrigt har forfatteren behandlet et af mærkerne før i bogen Nimbus. Som i Nimbus-bogen er det ikke det tekniske, der er prioriteret højest. Derimod er det historien om de ca. 60 danskemotorcykelmærker, der er fremstillet i årene 1900 til 1978 og de mennesker der står bag, de som har hjulpet o.s.v. Der er mange illustrationer i bogen, således at man får et godt indblik i dendanske motorcykelhistorie. Bogen er for læsere, der vil vide noget om motorcykelhistorie. Et vist kendskab til motorcykler vil være en fordel, men bogen kan dog læses uden særlige forudsætninger.Da der ikke findes andre bøger om emnet, udfylder bogen et hul i voksenlitteraturen. Men der kan ikke hentes teknisk hjælp i bogen, så efterspørgslen vil nok være begrænset.


Vestkysten

d. 4. dec. 1987

af

af

K. -B. Provst

d. 4. dec. 1987


Motor

årg 83, nr 19 (1988)

af

af

Mogens H. Damkier

årg 83, nr 19 (1988)


Aalborg stiftstidende

d. 31. okt. 1987

af

af

o. o.

d. 31. okt. 1987


Jyllands-posten

d. 24. okt. 1987

af

d. 24. okt. 1987