Gå til indholdBøger / faglitteratur

Danske mord : Englemagersken og alle de andre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

196 sider: ill.

Udgivet

2009

Ophav

Sarah von Essen(forfatter)

Anna Jacobina Jacobsen(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En række af dansk retshistories mest makabre begivenheder skildres, bl.a. sagen om "Englemagersken fra Enghavevej", mordet på "Smukke Carola" samt henrettelsen af Anders Sjællænder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2009

af

af

Kent Skov

d. 5. aug. 2009

Journalisten SvE genskriver de dramatiske historier engageret, men uden effektjageri. Appel til både (rets)historisk interesserede og læsere af danske mord- og kriminalsager.

Bogen bygger på en serie om virkelige danske mord og henrettelser, som blev vist på DR2 i 2008. Den udfolder og detaljerer nogle af de sager som tv-formatet ikke gav plads til. Det drejer sig bl.a. om sager fra dansk rets- og kriminalhistorie fra 1700-1900 tallet baseret på arkivalier og samtidens aviser, breve og (dårligt gengivne) billeder. Den første historie tematiserer fænomenet "De melankolske mordere", hvor mennesker i social armod foretrak at blive henrettet for mord frem for at leve et elendigt liv. Selvmord var ikke en mulighed, fordi det bragte en i helvede. Andre historier er om sager, der skabte retshistorie: De sidste offentlige henrettelser i Danmark på morderen Anders Sjællænder i Nakskov i 1882 og Jens Nielsen i Horsens Statsfængsel. Desuden får vi beretningerne om "englemagersken fra Enghavevej" - spædbarnemorderen Dagmar Overby, den russiske rovmorder Bulotti og den transseksuelle morder(ske) Vilhelmine/Vilhelmi og mordet på den prostituerede Smukke Caroli fra Christianshavn. Kildehenvisninger bagest i bogen.

Nogle af sagerne har været omtalt i Schierbeck: Danske mordgåder, Tamm: Retshistorie og Floto: Dødsstraffens kulturhistorie m.fl.

Interessante og elementært spændende beretninger om de sidste henrettelser og drab i Danmark på baggrund af en DR tv-serie fra 2008.Informationer og udgaver

2009

Bog

Illustrator: Anna Jacobina Jacobsen

DR, 1. udgave