Gå til indholdDanske middelalderborge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

301 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2011

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


En oversigt over danske middelalderborge, deres anlæg og funktion. Undervejs inddrages mange af borgenes ejerforhold og historie som eksempler


Anmeldelser (8)


17. nov. 2011

For den voksne læser med interesse for dansk middelalderhistorie.

Der findes omkring 1000 borge eller spor deraf i Danmark. Borge defineres her som befæstede boliger. Mange blev påbegyndt allerede i vikingetiden. Allerede her tager forfatteren fat men koncentrerer sig ellers om borgene i middelalderens Danmark og beskriver deres anlæg og funktion og indrager undervejs mange af borgenes ejerforhold og historie som eksempler. Til sidst er der en kongerække, en ordliste med forklaring af byggetekniske begreber ledsaget af meget tydeliggørende tegninger, en liste over 175 udvalgte borge med korte beskrivelser, en omfattende kilde- og litteraturliste og et resumé på engelsk.

Forfatteren skrev i 1985 Borge i Danmark, der udkom i anden udgave i 1996. Herværende bog er en tredje udgave. Men den er ændret så meget, at der er tale om en helt ny bog. Opbygningen er den samme, men teksten er udvidet og nyskrevet med ny viden, og der er mange flere illustrationer og denne gang i farver. Den grundige kilde- og litteraturliste er også ny. 1992-99 medvirkede forfatteren i Voldsteder i Danmark : en vejviser i 4 bind. Den beskriver 200 udvalgte borganlæg med vejvisning og landkort. Her kan man finde steder, der ikke er omtalt i den nye bog eller som beskrives grundigere. Så Voldsteder i Danmark står stadig som et nyttigt supplement til den nye bog.

En meget stærkt revideret og opdateret udgave af samme forfatters Borge i Danmark, 1996. Bogen samler sammen på de seneste års forskning og er et hovedværk i danske middelalderhistorie.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller

Politiken

Af

Rune Engelbreth Larsen

d. 7. jan. 2012

Politiken

Af

Rune Engelbreth Larsen

d. 7. jan. 2012

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

d. 7. dec. 2011

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen

d. 4. apr. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Carsten Bach-Nielsen

d. 11. jan. 2012

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Torben Svendrup

Nr. 193 (2012)

Kuml

Af

Lars Krants

2013


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011