Gå til indholdDanske kongegrave. Bind 1


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

447 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Om danske kongers og dronningers gravsteder fra Kong Gorm til Frederik den 9. og dronning Ingrid


Anmeldelser (7)


27. nov. 2014

Imponerende kulturhistorisk værk i 3 bind om de danske kongegrave fra Gorm den Gamle til Frederik 9. og Dronning Ingrid. Forord af Dronning Margrethe. For historisk interesserede.

Trebindsværk på akademisk historisk niveau, der i kronologisk rækkefølge med tekst og mange illustrationer besøger og beskriver de danske kongers gravmæler. Vi starter i bind 1 med Gorm den Gamle og Thyra Danebod, går videre til Harald Blåtand, Gunhild og Tove, og bindet afsluttes med Erik 6. Menved og Ingeborg. Bind 2 følger kongerækken med Christoffer 2. og Euphemia, Valdemar 4. Atterdag og Helvig, Christian 4., Anna Cathrine og fru Kirsten og bind 2 slutter med Frederik 3. og Sophie Amalie. Bind 3 starter med Christian 5. og Charlotte Amalie, Christian 7. og Caroline Mathilde og slutter med nuværende Dronning Margrethes forældre, Frederik 9. og Ingrid. Bagerst bl.a. stamtavler over danske kongeslægter. Fra dronning Margrethes forord: "Bogværket "Danske Kongegrave" er en krønike om danske kongers og dronningers gravsteder i mere end tusind år." Alle 3 bind er redigeret af kunsthistorikeren Karen Kryger.

Flot historisk mammut-værk af sikker blivende værdi. Bøgerne er velegnede både til fordybelse og til opslag. Måske kan de også inspirere til at følge kongegravene kulturhistorisk rundt i Danmark og i udlandet.

Unikt kulturhistorisk værk. Der findes ikke andre bøger at sammenligne med.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Politiken

Af

Steen Andersen

d. 24. jan. 2016

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 8. dec. 2014

Weekendavisen

Af

Vibe Termansen

d. 21. nov. 2014

Historisk tidsskrift

Af

Jes Fabricius Møller

Bd. 116, h. 2 (2016)

Heraldisk tidsskrift

Af

Ronny Andersen

Bd. 12, nr. 113 (2016)

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Charlotte Lindhardt

2015


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 1)

2014