Gå til indholdBøger / faglitteratur

Dansk stil i 1000 år


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

408 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Stilkarakteristika og sammenhænge indenfor arkitektur, møbler, brugsgenstande og mode


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 7. nov. 2008

En bog i samme "vægtklasse" som Dansk design og et imponerende og spændende billedværk. For alle med interesse for design, arkitektur, mode - og ikke mindst historie.

Forfatteren beskriver selv sin bog som "en rejse gennem tid fra middelalderen til nutiden". Opdelt i 21 afsnit fra Romansk 1050-1250 til 1980'erne - 1990'erne - 2000, hvor hvert afsnit i tekst og mange og flotte billeder, viser stilkarakteristika og sammenhænge indenfor arkitektur, møbler, brugsgenstande og ikke mindst mode. Hvert afsnit indledes af en billedeoversigt med de overordnede tendenser. Et scoop, ligesom bogen i sit fantastiske layout på smukkeste, pædagogiske vis samler og anskueliggør Steckhans kolossale viden. Bogen kan betragtes som en slags håndbog med indgang enten via perioden eller det omfangsrige register, men det er også en bog man hurtig fortaber sig i, og som er svær at lægge fra sig. Litteraturlisten bagest kan inspirere til yderligere fordybelse. Anne-Grete Steckhahn har undervist i stilhistorie gennem 30 år.

Anne-Grete Steckhahns bog er den første af sin slags.

Dansk stil gennem 1000 år formidlet på smukkeste vis. En inspirationskilde til kommende designere, arkitekter og trendsættere, men struktureret og skrevet, så ikke kun fagfolk, men også almindeligt interesserede vil kaste sig over den.Informationer og udgaver

2008

Bog

Anne-Grete Steckhahn

Nyt Nordisk Forlag