Gå til indholdDansk og den skriftlige prøve : undervisning i at skrive sagtekster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

162 sider: ill.

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Om danskundervisning der sigter mod 9.-klasseprøven i skriftlig fremstilling, med konkrete eksempler på inddragelse af opgaver fra tidligere prøver og forslag til hvordan læreren kan undervise og vejlede eleverne i fremstillingsprocessen


Anmeldelser (3)


19. sep. 2018

Om danskundervisningen i folkeskolens ældste klasser, der sigter mod den skriftlige afgangsprøve. Bogen behandler elevernes kompetence til at fremstille tekster, der har en tydelig hensigt og passer godt til det medie og den situation, som eleverne skal forestille sig, at de skriver til. For lærere i folkeskolens ældste klasser samt vejledere og studerende.

Bogen gennemgår bestemmelserne for den skriftlige prøve i dansk i folkeskolen og kommer med forslag til, hvordan læreren og eleverne bedst forbereder sig til at gennemføre prøven. Ved prøven skal eleverne skrive sagtekster. Der fokuseres på, hvordan eleverne kan overføre overvejelser og erfaringer fra arbejdet med at skrive én tekst til arbejdet med den næste. Skrevet af Bodil Nielsen.

Fantastisk god og anvendelig bog for lærere, vejledere og studerende, der har brug for at fordybe sig i reglerne og undervisningen i forbindelse med den skriftlige afgangsprøve i dansk i folkeskolen. Kan læses grundigt med et rigtig stort udbytte samt bruges som opslagsbog i henhold til regler og bestemmelser omkring prøven.

At skrive med mål


behandler også skriftlighed i folkeskolen frem til prøven, men den er ikke lige så målrettetAt skrive med mål behandler også skriftlighed i folkeskolen frem til prøven, men den er ikke lige så målrettet.

Lektørudtalelse

Af

Mette F. F Dyreborg

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Helge Christiansen (f. 1941-12-30)

2019-02-20

Læsepædagogen

Af

Lene René Nielsen

Årg. 67, nr. 3 (2019)


Informationer og udgaver

Ebog

2020

Bog

2018