Gå til indholdDansk industriledelse : udviklingstendenser og systemskift gennem det 20. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

215 sider

Udgivet

2010

genre/form

erindringerOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sine erfaringer fra de virksomheder han selv har arbejdet i, beskriver Kaj Ørnfeldt Clausen (f. 1940) udviklingstendenser inden for industriledelse i Danmark i det 20. århundrede


Anmeldelser (3)


21. apr. 2010

Kan formidles til læsere af erhvervsbiografier, og de som interesserer sig historisk for industriledelsens udvikling i Danmark. Opgavebrug fra handelsskoleniveau.

Erhvervsbiografi af Kaj Ørnfeldt Clausen (f. 1940). Han skriver bl.a. i forordet: "Bogen kan således læses som en biografi, et stykke samfunds- og industrihistorie eller eksempler på ledelsesadfærd, som var reaktiv, progressiv eller blot i pagt med tiden dengang". KØC, civilingeniør i kemi, HD i afsætningsøkonomi, og med solid undervisningserfaring, fortæller først om sin opvækst. Herefter et teoretisk kapitel: "Fra frygtbetonet ledelse over Taylorisme til medengagerede medarbejdere". Så følger en række kapitler med udgangspunkt i de virksomheder KØC har arbejdet med ledelse i. Hvert kapitel krydres med betragtninger over den dynamiske historiske udvikling af industriledelse. Virksomhederne er De Forenede Papirfabrikker, Rynkeby Mosteri, Vingården, NKT og Nordisk Fjer. Et afsluttende konkluderende kapitel hedder: "Hvor var vi, og hvor går vi hen?" Bogen er en publikation fra CAMS-COPENHAGEN (Center for Applied Management Studies), et projekt ved Handelshøjskolen i København. Forfatteren har også skrevet Bjørnen vågner, 2007.

Andre bøger fra CAMS er fx Lederi på dansk, 2008 af Erik Johnsen og Universitetsledelse, 2009.

Sympatisk erhvervsbiografi, dog med en relativ smallere målgruppe end de bredere populære erhvervsbiografier.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Jyllands-posten

Af

Henrik Ørholst

d. 20. jun. 2010

Økonomi & politik

Af

Karsten Ronit

Årg. 83, nr. 3 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2010