Bøger / faglitteratur / erindringer

Dansk industriledelse : udviklingstendenser og systemskift gennem det 20. århundrede


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sine erfaringer fra de virksomheder han selv har arbejdet i, beskriver Kaj Ørnfeldt Clausen (f. 1940) udviklingstendenser inden for industriledelse i Danmark i det 20. århundrede.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. apr. 2010

Kan formidles til læsere af erhvervsbiografier, og de som interesserer sig historisk for industriledelsens udvikling i Danmark. Opgavebrug fra handelsskoleniveau.

Erhvervsbiografi af Kaj Ørnfeldt Clausen (f. 1940). Han skriver bl.a. i forordet: "Bogen kan således læses som en biografi, et stykke samfunds- og industrihistorie eller eksempler på ledelsesadfærd, som var reaktiv, progressiv eller blot i pagt med tiden dengang". KØC, civilingeniør i kemi, HD i afsætningsøkonomi, og med solid undervisningserfaring, fortæller først om sin opvækst. Herefter et teoretisk kapitel: "Fra frygtbetonet ledelse over Taylorisme til medengagerede medarbejdere". Så følger en række kapitler med udgangspunkt i de virksomheder KØC har arbejdet med ledelse i. Hvert kapitel krydres med betragtninger over den dynamiske historiske udvikling af industriledelse. Virksomhederne er De Forenede Papirfabrikker, Rynkeby Mosteri, Vingården, NKT og Nordisk Fjer. Et afsluttende konkluderende kapitel hedder: "Hvor var vi, og hvor går vi hen?" Bogen er en publikation fra CAMS-COPENHAGEN (Center for Applied Management Studies), et projekt ved Handelshøjskolen i København. Forfatteren har også skrevet Bjørnen vågner, 2007.

Andre bøger fra CAMS er fx Lederi på dansk, 2008 af Erik Johnsen og Universitetsledelse, 2009.

Sympatisk erhvervsbiografi, dog med en relativ smallere målgruppe end de bredere populære erhvervsbiografier.


Jyllands-posten

d. 20. juni 2010

af

af

Henrik Ørholst

d. 20. juni 2010


Økonomi & politik

Årg. 83, nr. 3 (2010)

af

af

Karsten Ronit

Årg. 83, nr. 3 (2010)