Gå til indholdDanseskole for bjørne : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

127 sider

Udgivet

2019

genre/form

digteOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Digte. Humoristiske og forundringsrige digte om, hvordan man betragter livet og virkeligheden, når man er oppe i alderen og tiden måske er ved at løbe fra én


Anmeldelser (3)


11. jul. 2019

Letfordøjelige digte fra et liv, hvor vennerne er gået bort og digteren selv sidder tilbage med en række erindringer og en god portion forundring over verden og dens fænomener - fra det filosofiske til det muntre ordspil. Peter Poulsen skriver om livets sidste halvleg.

Digtene favner bredt i stil og indhold. Der er erindring og nostalgi, refleksioner over samtiden, filosoferen over eksistensen, en gennemgående hyldest til forestillingsevnen og en del metapoetiske kommentarer til læseren, digteren og teksten selv.

En veloplagt samling digte, der oser af viden og erfaring, stilen er sikker, sproget klart og tankerækkerne er til at følge. Man mærker munterhed og varme i forundringen over tilværelsens store og små spørgsmål. Dog dykker samlingen sjældent ned i de mere komplekse lag af de erfaringer, som digtene prøver at beskrive. Derfor kan man som læser godt stå og mangle noget efter endt læsning. I enkelte digte, fx "Tåge" og "En gråspurv", kombineres den lette forundring dog med kompleksitet på vellykket vis.

Peter Poulsen slutter sig hermed til striben af danske mandlige digtere omkring de firs, som skriver om døden og det at blive ældre. Klaus Høeck gjorde det i My heart


Det bliver ikke væk


Inden så længe


. Jørgen Leth har lige gjort det i Det bliver ikke væk og Knud Sørensen har gjort det i flere af sine bøger, senest Inden så længe. Vinklen varierer dog mellem de forskellige værkerPeter Poulsen slutter sig hermed til striben af danske mandlige digtere omkring de firs, som skriver om døden og det at blive ældre. Klaus Høeck gjorde det i My heart. Jørgen Leth har lige gjort det i og Knud Sørensen har gjort det i flere af sine bøger, senest Inden så længe. Vinklen varierer dog mellem de forskellige værkerPeter Poulsen slutter sig hermed til striben af danske mandlige digtere omkring de firs, som skriver om døden og det at blive ældre. Klaus Høeck gjorde det i My heart. Jørgen Leth har lige gjort det i Det bliver ikke væk og Knud Sørensen har gjort det i flere af sine bøger, senest . Vinklen varierer dog mellem de forskellige værkerPeter Poulsen slutter sig hermed til striben af danske mandlige digtere omkring de firs, som skriver om døden og det at blive ældre. Klaus Høeck gjorde det i My heart. Jørgen Leth har lige gjort det i Det bliver ikke væk og Knud Sørensen har gjort det i flere af sine bøger, senest Inden så længe. Vinklen varierer dog mellem de forskellige værker.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Glud

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 23. sep. 2019

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 23. aug. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019