Bøger / faglitteratur / øvelser

Dans, dans, dans : ideer i teori og praksis


Beskrivelse


Dansens og bevægelsens teori (Hvad er dans? ; Bevægelsens grundformer ; Det kreative princip ; Oplevelsesanalyse af dans, dansens elementer og metaforer) ; Dansens landskaber : eksempler på teknikker og stilarter (Hiphopkulturen & breakdance ; Jazzdans ; Moderne releaseteknik og bevægelsesbilleder ; Kropsmime og bevægelsens grundelementer og kvaliteter ; Kontaktimprovisation) ; Danseværksted : om komposition, koreografi og fri æstetisk bevægelse til musik og lyd (Improvisation som metode ; Danseværksted ; Gruppekoreografi ; En eftertanke om dans, oplevelse og erkendelse).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne Grete Jacobsen

2007

Dans dans dans henvender sig især til undervisere i idræt på ungdomsuddannelserne, men kan dog også bruges af de, der er interesserede i dansens teori og praksis.

Lis Engel er bl.a. cand.scient. i idræt, hun er forsker og underviser på Institut for Idræt ved Københavns Universitet. Hun har hele sit liv beskæftiget sig med dans både praktisk og teoretisk, og hun har skrevet en lang række artikler og flere bøger. Bogen består af 3 dele, i 1. del er det dansens og bevægelsens teori, hun fokuserer på, fx bevægelsens grundformer og en beskrivelse af hvordan dans opleves. I 2. del er der eksempler på teknikker og stilarter : breakdance, jazzdans og kropsmime. I 3. del er det danseværkstedet, der beskrives, hvor metoden er improvisation. Det teoretiske stof suppleres med forslag til praktiske øvelser. Ifølge Lis Engel er der mange gode grunde til at undervise i dans på ungdomsuddannelserne, bl. a. fordi dans giver øget kropslig erfaring og kropsbevidsthed, og det at arbejde med æstetiske læreprocesser kan også overføres til andre andre fag.

Bevægelsens poesi, 2006 handler også om den æstetiske dimension i bevægelse, og i Fodfæste og himmelkys er der også noget om undervisning i bl.a. dans, men ellers er der ikke mange bøger om emnet.

Jeg vil mene, at bogen først og fremmest henvender sig til fagfolk og undervisere, som på et forholdsvist højt niveau beskæftiger sig med dans som udtryksform.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 8 (2008)

af

af

Jens Giehm Mikkelsen

Årg. 125, nr. 8 (2008)