Gå til indholdDanmarkshistorien : samfund, livsformer og politik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

414 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Danmarks historie fra oldtiden til nutiden. Tværfagligt fokus med bidrag af både arkæologer, etnologer og historikere


Anmeldelser (6)


29. aug. 2019

Omfattende værk om danmarkshistorien. Beskriver Danmarks historie fra oldtiden til nutiden. Tværfagligt fokus med bidrag af både arkæologer, etnologer og historikere. For historieinteresserede.

Gennem fem kapitler fortælles Danmarkshistoriens hovedtræk fra oldtid til nutid i et tværfagligt lys. Værket rummer forskelligartede vinkler metodisk og har derfor både arkæologiske, etnografiske og historiske betragtninger. Materielle og idémæssige påvirkninger af historien fremlægges. De fem kapitler er kronologisk inddelt efter tid og lyder som følgende: 1. Istid til middelalder, 2. Danmarks opståen i Europa - middelalder, 3. De danske kongers stat - 1400-1848, 4. Industrialder, klassesamfund og ekspansiv stat - 1948-1960 og kapitel 5. Urbanisering og forstærket globalisering - 1960 til i dag. Værket er gennemgående illustreret med billeder, kort og tegninger.

Meget velfunderet og metodisk gennemarbejdet formidlingsværk. De mangeartede betragtninger på, hvad der har påvirket historien i forskellige retninger, nuancerer fortællingen om danmarkshistorien. Alsidigt kildegrundlag og tværfagligt fokus gør fortællingerne levende. Sproget er overvejende akademisk, men meget flot beskrivende, hvilket rækker ud til en større målgruppe. Vægtigt standardværk til brug i en bredere formidling af danmarkshistorien.

Sammenlignelig, men dog mere kortfattet er Overblik


Danmarks historie - i grundtræk


og den lidt mere omfangsrige Danmarks historie - i grundtrækSammenlignelig, men dog mere kortfattet er Overblik og den lidt mere omfangsrige Sammenlignelig, men dog mere kortfattet er Overblik og den lidt mere omfangsrige Danmarks historie - i grundtræk.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 11. sep. 2019

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 6. sep. 2019

Point of view international [online]

Af

Jakob Brønnum

2019-11-29

Historie-online.dk [online]

Af

Michael Riber Jørgensen

2019-10-15

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

David Kyng

Nr. 223 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019