Gå til indholdDanmarkshistorie mellem erindring og glemsel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

244 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Erindringshistorie med henblik på at udvikle gymnasieelevers forståelse af erindringens og historieskrivningens betydning for vores opfattelse af fortiden. Vikingetiden, Danmarks kolonitid, krigen 1864, besættelsen og velfærdsstatens tilblivelse beskrives og metodetolkes


Anmeldelser (3)


13. nov. 2014

Hvordan skabes vores fælles erindring, og hvad er det for metoder man bruger til at arbejde med erindringshistorie? Til historieundervisningen og opgaveskrivning i gymnasiet i almindelighed og i undervisningen af de ældste elever på STX i særdeleshed, men vil også kunne bruges af folkeskolens ældste klasser.

Forfatterne til denne undervisningsbog i erindringshistorie, er begge gymnasielærere. Deres mål er at udvikle elevernes forståelse af erindringens og historieskrivningens betydning for vores opfattelse af fortiden. Bogen indledes med et teoretisk afsnit, men koncentrerer sig derefter om at beskrive og metodetolke tre vigtige begivenheder/perioder i dansk historie: vikingetiden, krigen 1864 og besættelsen. Bogen er fyldt med illustrationer, tabeller og en del længere citater af både historikere og ikkehistorikere, som har relevans til teksten, men den er uden registre, noter eller litteraturliste.

Velskrevet, undervisningsspecifik bog, der appellerer til diskussion om og refleksion over forholdet mellem erindring og historieskrivning på et teoretisk og konkret niveau.

Kjeldstadlis Fortiden er ikke hvad den har været


Erindringssteder i Danmark


er en introduktion til historiefaget på et højt fagligt niveau, mens Adriansen Erindringssteder i Danmark er et godt bud på konkret erindringshistorieKjeldstadlis Fortiden er ikke hvad den har været er en introduktion til historiefaget på et højt fagligt niveau, mens Adriansen er et godt bud på konkret erindringshistorieKjeldstadlis Fortiden er ikke hvad den har været er en introduktion til historiefaget på et højt fagligt niveau, mens Adriansen Erindringssteder i Danmark er et godt bud på konkret erindringshistorie.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Gymnasieskolen

Af

Mikkel Thrane Lassen

2015, nr. 1

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Knud Holch Andersen

Nr. 204 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2014

Ebog

2020