Gå til indholdDanmarkshistorie - det 20. og 21. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (3)


10. apr. 2014

For historisk interesserede, der søger et oversigtsværk. Til undervisnings- og opgavebrug fra og med gymnasieniveau.

Lettere omarbejdet og forkortet udg. af Danmarkshistorie : dannelse og forandring, der er skrevet af samme team af forfattere. Den nye bog er et oversigtsværk og en grundbog, der i 11 kronologiske og tematiske kapitler præsenterer den nyere danmarkshistorie. Målrettet og oplagt til undervisningen på gymnasieniveau. Bogens tematik starter med "Industrialiseringen" som overskrift og fortsætter med overskrifter som "Besættelsen", "Industrisamfund og velfærdsstat", "Danmark og den kolde krig", "Danmark som international aktør" og "Indvandringens historie - på vej mod det multikulturelle samfund?" Efter hvert tematiske kapitel er der nyttig kildeoversigt. Sidste kapitel med tidsperspektivet 1960-2013 spørger." Er Danmarkshistorien slut?" Flere af kapitlerne indledes af en kort verdenshistorisk redegørelse. Det gør forfatterne fornuftigt nok fordi "Danmarks historie har altid udviklet sig under påvirkning af - og i samspil med - udviklingen i den øvrige verden, navnlig Europa".

Et andet oversigtsværk er fx Danmarkshistorie i et globalt perspektiv fra 2008 og naturligvis forfatternes egen mere omfattende Danmarkshistorie : dannelse og forandring fra 2014.

Godt fungerende historisk oversigtsværk især til undervisningsbrug, men også med interesserede læsere på de fleste biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Gymnasieskolen

Af

Mikkel Thrane Lassen

2014, nr. 10

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Anders Bærholm Frikke

Nr. 202 (2014)


Informationer og udgaver

Bog

2014