Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Danmarks Herregårde. Fyn og Langeland


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

393 sider: ill. i farver ; 28×26 cm

Udgivet

2015

Ophav

Niels Peter Stilling(forfatter, illustrator)

Marianne Moring(redaktør)

Møllers(korttegner)
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2015

af

af

Søren Møller

d. 6. mar. 2015

Flot og meget uddybende bog om herregårde på Fyn og Langeland. For interesserede i danmarkshistorie, lokalhistorie og arkitektur.

Det første bind i denne serie udkom sidste år: Danmarks Herregårde. Sjælland, Møn og Lolland-Falster. I det nye bind beskrives 70 gårde på Fyn, Tåsinge og Langeland, hvor der ligger mange herregårde. Under hver herregård fortælles om ejendomshistorien, ejernes liv, særlige begivenheder, bygningshistorien og arkitekturen. Der er noget om hvert steds nuværende anvendelse til land- og skovbrug, museum, hotelophold og andre faciliteter, som giver nogle af gårdene supplerende indtægter. I slutningen af hvert kapitel er der en liste over ejerne gennem tiden. Illustreret med mange nutidige farvefotos af bygningerne ude og inde, gamle tegninger, litografier og landkort i flot gengivelse. Lang litteraturliste, stedregister, personregister og et oversigtsskema med 61 gårde i området, som ellers ikke beskrives.

Et stort stof fremlægges på en overskuelig måde med mange flotte illustrationer.

Der er skrevet meget om danske herregårde. Det nyeste som ligner er samme forfatters Politikens bog om Danmarks slotte og herregårdePolitikens bog om Danmarks slotte og herregårde


, der dækker hele landet. I den nye bog er beskrivelsen af de fynske gårde ca. tredoblet Der er skrevet meget om danske herregårde. Det nyeste som ligner er samme forfatters , der dækker hele landet. I den nye bog er beskrivelsen af de fynske gårde ca. tredoblet .


Berlingske tidende

d. 4. apr. 2015

af

af

Niels Houkjær

d. 4. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 19. mar. 2015

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 19. mar. 2015


Fynske årbøger

2015

af

af

Marianne Weigel

2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Niels Peter Stilling

Gyldendal, 1. udgave

2015

Bog

Niels Peter Stilling

Gyldendal, 1. udgave