Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Danmarks dagsommerfugle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
95 sider: ill. i farver
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
håndbøger

Beskrivelse


Guide til bestemmelse af 98 danske dagsommerfugle med beskrivelse af kendetegn, levevis og forvekslingsmuligheder. Hver arts udbredelse vises på et danmarkskort.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2008

af

af

Søren Møller

d. 8. juli 2008

En handy lille bog for voksne, og større børn, til at tage med i naturen og bestemme danske dagsommerfugle. Denne gruppe sommerfugle er de mest kendte, fordi de som navnet siger, er aktive om dagen, og tillige er de største og mest iøjnefaldende med deres mange smukke farver.

Først er der nogle generelle kapitler om dagsommerfuglenes udseende, føde, adfærd og levesteder. Så beskrives alle de 98 arter, som findes i landet, med kendetegn, levevis og forvekslingsmuligheder. Hver arts udbredelse vises på et lille danmarkskort. Illustreret med tre farvefotos af hver sommerfugleart. De er optaget i naturen og er både meget tydelige og smukke. Til slut er der et artsregister.

Michael Stoltzes Danske dagsommerfugle, 1996, og felthåndbogsudgaven af den samme bog Dagsommerfugle i Danmark, 1997, byggede på en stor danske undersøgelse 1989-94. Den nye bog omtaler næsten det samme udvalg af arter. Dens beskrivelser er lidt kortere, og dens udbredelseskort er mere forenklede. I bogen nævnes der ikke nogen kilder, men den ligner en lidt kortere udgave af de oplysninger, som findes i Dagsommerfugle i Danmark, i en del tilfælde suppleret med oplysninger om bestandsudviklinger i de seneste 10 år. Billederne i Michael Stoltzes bøger er fotograferet mere ens og sammenligneligt efter opsatte døde eksemplarer, mens den nye bog bringer en lang række smukke billeder efter levende sommerfugle i naturen, uden det er gået ud over tydeligheden.

En smuk lille guide til danske dagsommerfugle.