Gå til indholdBøger / faglitteratur

Danmarks biodiversitet : før, nu og i morgen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

239 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hvordan står det til med biodiversiteten i den danske natur? Denne bog tager læseren med gennem både den store og nære natur og giver en status. For interesserede i Danmarks naturs tilstand


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2022

af

af

Martin Jørgensen

d. 29. apr. 2022

Hvordan står det til med biodiversiteten i den danske natur? Denne bog tager læseren med gennem både den store og nære natur og giver en status. For interesserede i Danmarks naturs tilstand.

Biodiversiteten i Danmark er under pres. I et så intensivt dyrket land som Danmark, er det meste af landskabet mere eller mindre lagt øde for de fleste dyr og planter. Meget få procent af landets areal er helliget egentlig vild og mangeartet natur med plads til artsforskellighed og variation. De 19 kapitler fungerer som en række nedslag i forskellige biotoper og aspekter i den danske natur - både nu og gennem de sidste 200 år. Det er fx fuglenes udvikling og udbredelse, de ferske vande, engarealer og det nylige fokus på biodiversitet i villahaverne. Sammen giver disse og mange andre facetter et billede af biodiversiteten i den den danske natur. Kaj Sand Jensen er professor i ferskvandsøkologi ved Københavns Universitet. Jens Christian Schou er naturfotograf og tegner. Begge har tidligere udgivet og redigeret udgivelser om naturen.

"Danmarks biodiversitet" er en tankevækkende og oplysende bog, der på baggrund af nutidige og mange års historiske biologiske observationer kommer med en ganske nedslående status på en natur, der bliver fattigere. Det er gribende og fint formidlet læsning.

BiodiversitetDen uendelige have


har en mere debatterende tilgang. Den uendelige have kommer med praktiske råd til at højne biodiversiteten på egen matrikelBiodiversitet har en mere debatterende tilgang. kommer med praktiske råd til at højne biodiversiteten på egen matrikel.


Flora og fauna

Årg. 127 (2022)

af

af

Peter Wind

Årg. 127 (2022)


Litteratursiden.dk [online]

d. 28. jun. 2022

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 28. jun. 2022


litteratursiden.dk

d. 28. jun. 2022

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 28. jun. 2022

Bogen giver indsigt i naturrigets tilstand og er et flot eksempel på, hvordan man formidler et kompliceret emne til et bredt publikum. I 'Danmarks biodiversitet' sætter biologiprofessor Kaj Sand-Jense...


Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Årg. 116, nr. 3 (2022)

af

af

Hans Meltofte

Årg. 116, nr. 3 (2022)Informationer og udgaver

2022

Bog

Illustrator: Jens Christian Schou

Gad, 1. udgave

2022

Ebog

Illustrator: Jens Christian Schou

Gad, 1. udgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Gad