Bøger / faglitteratur

Danmark under forandring


Beskrivelse


Forfatterne reflekterer med deres baggrund i musikbranchen, over den vækst og erhvervsudvikling alle efterspørger i en tid hvor individ, erhvervsliv og samfund bliver nødt til at tænke nyt og forandre sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. nov. 2016

Tankevækkende debatbog, hvor to forfattere med erfaringer fra musikbranchen reflekterer over den vækst og erhvervsudvikling alle efterspørger. For dig som følger debatten.

Mads Vàrzy Kragh, der er direktør for Væksthus Sjælland & Vækstfabrikkerne forklarer i forordet, hvorfor han har opfordret til denne debatbog om "tidens foranderlige forretningsklima". De to forfattere reflekterer bl.a. over det bogen kalder "Disruption-hypen". Om begrebet skriver de: "Disruption er imidlertidig bare et flot ord for forandring. Og forandringer er ikke noget nyt for det danske erhvervsliv, snarere en konstant. Et grundvilkår for mennesker." Et andet spørgsmål forfatterne stiller er fx om der findes "et særlig dansk DNA", om "Made in Denmark" giver mening og effekt. Afsluttende afsnit er "Eftertanker" og her er spørgsmål til læserens refleksion fx: "Hvem gavner ensidig fokusering på bundlinjen frem for toplinje?" og "kan kulturpolitik drive erhvervspolitik?" John Robert Kristensen er cand.merc. og adm. direktør og Thomas Maagaard Dybkjær er cand. polit. og underdirektør i medlemsorganisationen Gramex, der forvalter oprethavsrettigheder for udøvende kunstnere og pladeselskaber.

Interessant debatbog om, hvordan vi skaber vækst i Danmark på måske nye måder.

En anden bog om vækst og udvikling er fx Iværksættersamfundet, hvor ovennævnte Mads Vàrzy Kragh er medforfatter.