Bøger / faglitteratur / reportager

Danmark i krig : en krønike om kampen mod terror


Beskrivelse


En fortælling i 7 kapitler om Danmarks historiske krigsengagement i Afghanistan og Irak. Fortællingen dækker perioden fra 11. september 2001 frem til i dag. Er tidligere trykt som artikelserie i Politiken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 30. juni 2008

For inden- og udenrigspolitiske debatlystne.

Bogen er tidligere trykt som artikelserie i Politiken 2007 og giver forfatternes vinkel på begivenhederne fra 11. september 2001 til april 2007 i "krigen mod terror". Stilen er engageret journalistisk præget og med uspecificerede kilder og uden notehenvisninger i teksten. Vi følger sideløbende en afvist asylansøger, som er involveret i en klanfejde på grund af familiens rolle under Saddam Hussein, en tidligere udstationeret soldat, en FN-ambassadør og diverse politikere - fortrinsvis Fogh Rasmussen. Læseren lades ikke i tvivl om sym- og antipatier og roller. Asylansøgeren og den danske Guantánamo-fange står som ofre. Oppositionen, aktivister og den dømte Frank Grevil har sympatien, mens fx Fogh Rasmussen og Bush oftest sættes i en lidet flatterende sammenhæng. Koalitionsstyrken benævnes et sted direkte som "fjenden". Omvendt betegnes fx de sunnimuslimske gerningsmænd til terrorsprængningen af den shiitiske helligdom Den Gyldne Moske blot som "sabotører", mens terrormord på civile betegnes som oprør. Læseren lades heller ikke i tvivl mht. den frikendte officer Annemette Hommel qua værdier og ordvalg "aktiv KFUK-spejder" og "hun var helt kortklippet og stirrede med et hårdt blik gennem sine ovale briller på alle dem, der anklagede hende.".

Fx Michael Moores film og Rejse i Rød Zone.

En journalistisk kritisk vinkel på begivenhederne i "krigen mod terror" og dansk militærindsats i Irak og Afghanistan 2001-2007.



Informationer og udgaver