Gå til indholdDanmark disruptet : tro, håb og tech-giganter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

212 sider

Udgivet

2019

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Journalistisk rejse gennem et land i teknologiens klør, om hvordan ny teknologi former vores hverdag og samfund


Anmeldelser (5)


3. maj. 2019

Debatprovokerende bog om en teknologisk og digital virkelighed som betyder, at techgiganter styrer vores verden og fremtiden. For dig som følger debatten om digitaliseringen, robotter og overvågning.

Vi starter med et møde i en kirke. Her er 150 samlet for at skabe modstand og dæmme op for en løbsk digital udvikling. En af de fremmødte er Thomas Madsen-Mygdal, som i 1998 startede Danmarks første internet-virksomhed. Men han ser nu den mørke side af den digitale udvikling med techgiganternes stadig større magt over os og de uhyggelige muligheder for overvågning vi aktuelt oplever. Bernsen skriver fx: " Det åbne, frie og demokratiske internet er blevet afløst af den lukkede, gennemovervågede, manipulerende og reklamefinansierede indhegning, vi kalder internettet i dag." I bogen rejser han til Singapore, Seoul og San Francisco for at få glimt den digitale fremtid. Om det meget brugte begreb "disruption" lyder det i bogen: "Under sin forvandling herhjemme endte disruption næsten med at lyde som noget, vi selv havde fundet på: en særlig dansk konkurrencefordel. En strategi og en vinderopskrift. I virkeligheden var det hele tiden et ekko fra Googles hovedkvarter." Markus Bernsen er journalist og er medforfatter på Magteliten


Vi starter med et møde i en kirke. Her er 150 samlet for at skabe modstand og dæmme op for en løbsk digital udvikling. En af de fremmødte er Thomas Madsen-Mygdal, som i 1998 startede Danmarks første internet-virksomhed. Men han ser nu den mørke side af den digitale udvikling med techgiganternes stadig større magt over os og de uhyggelige muligheder for overvågning vi aktuelt oplever. Bernsen skriver fx: " Det åbne, frie og demokratiske internet er blevet afløst af den lukkede, gennemovervågede, manipulerende og reklamefinansierede indhegning, vi kalder internettet i dag." I bogen rejser han til Singapore, Seoul og San Francisco for at få glimt den digitale fremtid. Om det meget brugte begreb "disruption" lyder det i bogen: "Under sin forvandling herhjemme endte disruption næsten med at lyde som noget, vi selv havde fundet på: en særlig dansk konkurrencefordel. En strategi og en vinderopskrift. I virkeligheden var det hele tiden et ekko fra Googles hovedkvarter." Markus Bernsen er journalist og er medforfatter på Magteliten.

Tankevækkende, spændende og kritisk debatbog om bagsiden af den buldrende digitale udvikling.

En filosofisk debatbog er Hvad skal vi med mennesker?


En filosofisk debatbog er Hvad skal vi med mennesker?.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Journalisten

Af

Ulla Bechsgaard

2019, nr. 6

Fabrik og bolig

Af

Louise Karlskov Skyggebjerg

2019

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 15. maj. 2019

Information

Af

Anne Mette Lauritzen

d. 1. jun. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019