Gå til indholdDanmark 2030


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Der tegnes et billede af et Danmark anno 2030 og globale udviklingsmønstre beskrives og analyseres ligesom der ses på hvilken rolle Danmark og Norden kan spille i fremtiden


Anmeldelser (4)


4. nov. 2013

Politisk og samfundsinteresserede, fremtidsforskere og alle med interesse for bæredygtighed, grøn udvikling og globaliseringens konsekvenser kan hente viden og inspiration her.

Fra 2005 og frem udgav Lene Andersen under pseudonymet Jesper Knallhatt 5-bindsværket Både- og. Dette fremtidsepos har hun kogt ned til nærværende bogs 250 sider og et tilhørende websted med links og kildehenvisninger. Bogen er i 4 dele hvor 1. del er en salgsbrochure fra firmaet Go Global som i 2030 leverer individuelle muligheder og personlig frihed til det globale menneske. I bogens øvrige dele beskrives og analyseres globale udviklingsmønstre, som fremtidsperspektiverne er baseret på, der tegnes et billede af fremtidssamfundet og hvilken rolle Norden kan spille. I et lille format og med et komplekst og ikke umiddelbart lettilgængeligt indhold tegner bogen et nuanceret billede af et fremtidigt Danmark som både er oplysende og tankevækkende.

Flere bøger beskæftiger sig med globalisering og mulige fremtidsperspektiver, fx Carsten Jensen: Velfærdsstaten, 2011, men nærværende bog har sin helt egen tilgang til et fremtidigt Danmark, som ikke med rimelighed kan sammenlignes med andre.

En engageret og tankevækkende fremtidsfortælling baseret på samfundsmæssige megamønstre, historiske og videnskabelige forudsætninger.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Jyllands-posten

Af

Mikkel Andersson

d. 10. dec. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 20. nov. 2013

Weekendavisen

Af

Kai Sørlander

d. 10. jan. 2014


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Bog

2013