Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Dag & nat : en Andrea de Lima-krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

379 sider

Udgivet

2010

Ophav

Rie Osted(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Privatdetektiven Andrea de Lima efterforsker mordet på en sladderavisjournalist. Hendes opgave er parallelt med politiets efterforskning at finde en dreng, der mistænkes for mordet. Samtidig kommer hun dybt ind i sagen og miljøet på avisens redaktion


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 2. mar. 2010

Krimiefterspørgslen har fået flere til at forsøge sig med genren, og denne første del af en ny serie er et spændende bud på endnu en mulighed for at tilfredsstille læserne.

Efter flere romaner, fagbøger og artikler er dette journalisten og forfatteren Rie Osteds første krimi, og det er første del af en planlagt serie om den tidligere jurist og nuværende privatdetektiv Andrea de Lima. Hun blandes ind i eftersøgning af en dreng, der mistænkes for mordet på en sladderavisjournalist, og hendes efterforskning sker parallelt med politiets efterforskning, der også omfatter et samtidigt mord på en prostitueret. Undervejs færdes Andrea meget på avisens redaktion, og vi mærker forfatterens kendskab til aktørerne på en redaktion og områdets måde at fungere på. Samtidig hjælper hun på sin egen måde politiet - med vicekriminalinspektør Mikael Skotte i spidsen - med opklaringen. Bogen er håndværksmæssigt stort set i orden, men alle elementer er set før, og bogen tilføjer ikke noget nyt til genrens udvikling. Men samtidig er bogen tilstrækkelig spændende og underholdende, så det bliver interessant at følge personen Andrea de Lima og Osteds udvikling af hendes univers.

Der er mange om buddet i det kvalitetsmæssige midterfelt af krimier, som bogen placerer sig i, og med samme opbygning og basisplot. De kommende bind vil vise seriens potentiale.

Historiens opbygning og elementer er set flere gange før, men det er en elementært spændende krimi om privatdetektiven Andrea de Lima og hendes første sag.


Berlingske tidende

d. 19. feb. 2010

af

af

Else Cornelius

d. 19. feb. 2010


Politiken

d. 20. mar. 2010

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 20. mar. 2010


Børsen

d. 19. feb. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 19. feb. 2010Informationer og udgaver

2010

Bog

Rie Osted

Per Kofod, 1. udgave

2014

Ebog

Rie Osted

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2014

Lydbog (net)

indlæser: Betty Glosted

Lindhardt og Ringhof

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Betty Glosted

Audioteket