Gå til indholdDa solen tog på ferie


Detaljer

Seneste udgave, billedbog


Sprog

dansk

Længde

32 sider: alle illustrerede i farver

Udgivet

2020

genre/form

billedbøgerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Solen har besluttet at holde ferie på Jorden. Men da den jo er en stor ildkugle, kan den bare ikke hoppe ned blandt mennesker og dyr. Hvilken form skal solen mon tage for at holde ferie? Billedbog for 4-7-årige


Anmeldelser (2)


21. sep. 2020

Solen har besluttet at holde ferie på Jorden. Men da den jo er en stor ildkugle, kan den bare ikke hoppe ned blandt mennesker og dyr. Hvilken form skal solen mon tage for at holde ferie? Billedbog for 4-7-årige.

Solen er på arbejde hele tiden og trænger til ferie. Den kan ikke holde ferie på himlen, men må holde den på Jorden blandt mennesker og dyr. Den bliver nødt til at skifte form, da den ikke kan holde ferie på Jorden som en stor ildkugle. Solen kigger på Jorden og har ikke lyst til at være et menneske, men måske er en kat en mulighed? I form af en gul kat flytter den ind hos en familie, hvor den spreder varme, men resten af verden har det ikke godt uden solen. Den estiske forfatter Kristi Kangilaski er ny på dansk, og bogen har vundet flere priser i Estland.

En utrolig fin historie om dengang Solen ville prøve noget andet og fandt ud af at verden og menneskerne ikke kunne undvære den. En fortælling som minder om en fabel og som lægger op til at læseren tænker over solens vigtige rolle for jorden og livet. De meget udtryksfulde illustrationer er holdt i sorte og gule jordfarver, som passer super godt til bogens stemning. Teksten har et godt flow og er god at læse højt. En rigtig dejlig billedbog, som vil sætte tanker og samtaler i gang.

I Den aften solen ikke gik ned


Wilbur - den gule kat


får solen også lyst til at lave noget andet end den plejer. Wilbur - den gule kat handler også om en skøn gul kat og om at være anderledesI Den aften solen ikke gik ned får solen også lyst til at lave noget andet end den plejer. handler også om en skøn gul kat og om at være anderledesI Den aften solen ikke gik ned får solen også lyst til at lave noget andet end den plejer. Wilbur - den gule kat handler også om en skøn gul kat og om at være anderledes.

Lektørudtalelse

Af

Dorthe Grønbæk

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2020-10-08


Informationer og udgaver

Billedbog

2020

Billedbog (net) / Ebog

2020