Gå til indholdDa Sex and the City ændrede verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Om den amerikanske tv-serie Sex and the City's indflydelse på kvindeliv, både i fiktionen og i virkeligheden


Anmeldelser (4)


27. maj. 2010

Da Sex and the City ændrede verden er selvfølgelig læsning for fans. Samtidig er den til alle med både faglig og privat interesse for kvindeliv på skærmen og i virkeligheden.

Iben Albinus er kulturanalytiker samt filmanmelder og giver her sit bud på effekten af Sex and the City (SATC). Serien og filmene er set af kvinder og mænd i hele verden og der er mange meninger om SATC. Iben Albinus er positiv overfor SATC, men undlader ikke at påpege mangler. For at vise SATC's indflydelse på kvindeliv, i fiktion og virkelighed, sammenlignes der blandt andet med andre serier og film såsom I love Lucy, Friends og Jane Austen. Der er små interviews med fx rejsedirektør for Spies Rejser og en ejer af en sexbutik samt fans, hvor de interviewede giver deres bud på SATC-effekten. Da Sex and the City ændrede verden er krydret med nogle af de bedste citater fra SATC. Den er letlæst og der er både til lystlæseren og til den, der har et fagligt formål med læsningen.

Dette er den første danske bog om SATC. Der findes flere engelsksprogede om seriens indflydelse på kvindeliv.

I Da Sex and the City ændrede verden argumenterer forfatteren for det synspunkt, at serien og filmene har haft stor indflydelse på kvindeliv. Rigtig god læsning om en serie der er elsket og hadet i hele verden.

Lektørudtalelse

Af

Katja Larsen

Berlingske tidende

Af

Nanna Goul

d. 3. jun. 2010

Jyllands-posten

Af

Frederikke Lett

d. 28. maj. 2010

Weekendavisen

Af

Ole Grünbaum

d. 11. jun. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2010