Gå til indholdDa jeg klædte Matador på : bag kulisserne på TV-serien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

115 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Klassikeren over alle danske tv-dramaer Matador, var et udstyrs- og kostumestykke uden lige. De medvirkendes tøj skulle passe til både tiden og personligheden. Til interesserede i Matador og dansk klædehistorie


Anmeldelser (1)


1. okt. 2020

Klassikeren over alle danske tv-dramaer Matador, var et udstyrs- og kostumestykke uden lige. De medvirkendes tøj skulle passe til både tiden og personligheden. Til interesserede i Matador og dansk klædehistorie.

Når man sidder og ser Matador kan man ikke udgår at se hvor meget tøjet betyder, fra den tilknappede og asketiske Mads Skjern til en lapsede og sløsede Jørgen Varnæs. Tøjet afspejler den tid og den klasse de var den del af. I denne bog af Ulla Houmann kommer vi med bag kulisserne, og får historierne og anekdoterne om kostumerne i serien. Houmann arbejde i 5 år med at lave tøj og kostumer til skuespillerne på Nordisk film, og var i tæt dialog med Erik Balling om, hvordan det hele skulle spille sammen. Vi får historier om kostumerne, optagelserne, karaktererne og skuespillerne. Bogen er illustreret.

Det er nogle fine historier Houmann kommer med, og man fornemmer den særlige ånd og stemning, der må have været på optagelserne. Nogle af sætningerne er desværre lidt kluntede.

Af andre bøger om Matador


Et liv med Matador


Matador - og vor egen tid


findes bl.a. , Et liv med og - og vor egen tidAf andre bøger om Matador findes bl.a. Matador, og Matador - og vor egen tidAf andre bøger om Matador findes bl.a. Matador, Et liv med Matador og Af andre bøger om Matador findes bl.a. Matador, Et liv med Matador og Matador - og vor egen tid.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Punktskrift

2021

Bog

2020