Gå til indholdCuba - utopi og virkelighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

112 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Selvstændige afsnit om Cubas historie, samfundsforhold og religion, der tilsammen giver både overblik og indblik i det cubanske samfund


Anmeldelser (4)


3. dec. 2008

Bogen er skrevet med henblik på den tværfaglige undervisning på voksenuddannelserne og lægger op til debat om det cubanske samfund og de politiske og religiøse forhold. Bogen kan også anvendes i andre undervisningsmæssige sammenhænge.

En overskuelig og kortfattet introduktion til Cuba. Bogen er overordnet inddelt i 3 temaer: historie, samfundsfag og religion og beskæftiger sig bl.a. med den cubanske revolution, Cubas økonomi, levevilkår, menneskerettigheder og forskellige religiøse strømninger. Bogen er forsynet med en række faktabokse som understøtter og uddyber teksten. Den tegner grundlæggende et positivt billede af Cuba flere steder med udgangspunkt i officiel cubansk selvforståelse. En mere kritisk og provokerende tilgang til det cubanske samfund er der derfor lagt op til i en efterfølgende undervisningssituation.

Udover flere bøger om Fidel Castro, Che Guevara og diverse rejsebøger er der ikke skrevet meget om Cuba til undervisning og opgavebrug. I 2006 udkom Rasmussen, Brian: Cuba - en ø i Caribien skrevet med henblik på historieundervisningen i gymnasiet.

En overskuelig og forholdsvis lettilgængelig indføring til Cuba og det cubanske samfund udarbejdet med henblik på undervisningen i historie, samfundsfag og religion inden for voksenuddannelserne, gymnasiale uddannelser og lignende.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Gymnasieskolen

Af

Sune Weile

Årg. 92, nr. 5 (2009)

Folkeskolen

Af

Karsten Møller

Årg. 126, nr. 9 (2009)

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Thorkil Smitt

Nr. 180 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2008