Gå til indholdBøger / faglitteratur

Craft-psykologi : sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

164 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Anne Kirketerp(forfatter)

Karin Svennevig Hyldig(redaktør, bearbejder)

Julie Flansmose(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Spændende præsentation af håndarbejdets og håndværkets psykologi, nemlig craft-psykologi. For alle med interesse for håndarbejde, håndværk og trivsel


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 14. aug. 2020

Spændende præsentation af håndarbejdets og håndværkets psykologi, nemlig craft-psykologi. For alle med interesse for håndarbejde, håndværk og trivsel.

En grundbog i craft-psykologi, der fortæller hvorfor craft ikke blot føles meningsfuldt og rart at lave, men også har en hel del gavnlige effekter, både fysisk og psykisk. Craft defineres i bogen som håndarbejde og hobbybetonet håndværk, det kan være fx strik, vævning, syning, maling, legobygning, keramik, træsnitning og meget andet. Forfatteren udfolder en række teorier og videnskabelige undersøgelser, som belyser, hvorfor craft er sundt for menneskets mentale og fysiske helbred. Af dokumenterede effekter kan bl.a. fremhæves reduktion af stress, depression, angst og blodtryk samt øget velvære, livsglæde og følelsen af at være nyttig. Bogen henvender sig til både den professionelle og den private udøver. Med fyldig litteraturliste.

En grundig, yderst veldokumenteret og velskrevet bog, der er temmelig interessant og tankevækkende. Det er overraskende læsning, at det at udføre håndarbejde og lignende kan betyde så meget for det enkelte menneske. Bogen kan læses af alle og kommer godt rundt om alle aspekter af craft-psykologien. Sparsomt illustreret.

Der findes ikke lignende værker på dansk som på denne måde sammensætter viden om de positive effekter ved at udføre craft.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. nov. 2020

af

af

Lisbeth Tolstrup

d. 4. nov. 2020


Ugeskrift for læger [online]

d. 23. nov. 2020

af

af

Lærke Egefjord (f. 1982)

d. 23. nov. 2020


Haandarbejdets Fremme

Årg. 26, nr. 1 (2021)

af

af

Tine Wessel

Årg. 26, nr. 1 (2021)Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Julie Flansmose

Mailand, 1. udgave

2020

Ebog

Anne Kirketerp

Nota