Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Coyote : en roman om interstellar udforskning. Bind 1

Del 1 af CoyoteDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

527 sider

Udgivet

2019

Ophav

Allen M. Steele(forfatter)

Tom Vedsted Vonsild(oversætter)
Genre og formroman, science fiction

Beskrivelse


Science fiction. I en ikke så fjern fremtid søsættes et gigantisk rumprojekt, der har til formål at kolonisere en ny planet, Coyote. Det er ikke kun den nye planets flora og fauna, der kan udgøre en fare. Allerede inden afgang ulmer oprøret, og rejsen bliver slet ikke som forventet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2019

af

af

Morten Brynildsen

d. 27. sep. 2019

I en ikke så fjern fremtid søsættes et gigantisk rumprojekt, der har til formål at kolonisere en ny planet. Men ekspeditionen bliver lang og udfordringerne mange - allerede inden rejsens start. En bog for både YA-læsere og science fiction-aficionados.

Den despotiske ledelse i Amerikas Forenede Republik beslutter, at en ekspedition skal sendes lysår ud i rummet for at kolonisere en ny planet. Oprøret ulmer imidlertid, og rumrejsen ender med at tage en uventet drejning. De rejsende oplever alverdens udfordringer med både interne uroligheder og en fjendtlig, fremmed fauna. "Coyote" er en samling af Steeles noveller, og der findes yderligere fire romaner i samme univers.

Tematisk er vi både omkring totalitarisme og oprør, isolationen alene på et rumskib, den skrøbelige opbygning af et nyt samfund og ekspedition mod det ukendte med teenagere, hvis hormoner løber løbsk. Steele skriver medrivende, nu på dansk i en flot og flydende oversættelse.

Romanens forskellige dele lægger sig op ad flere nyere værker, fx The martian om at være alene i rummet, The 100 om at opleve knaphed hele tiden og at være teenager i et nyt samfund, og Dark Eden om opbygningen af et nyt samfund i en fremmed verden. Filmene Interstellar og Passengers (Ved Morten Tyldum) ligger tematisk tæt på "Coyote"The MartianThe 100


Dark Eden


Interstellar


Passengers (Ved Morten Tyldum)


Romanens forskellige dele lægger sig op ad flere nyere værker, fx The martian om at være alene i rummet, om at opleve knaphed hele tiden og at være teenager i et nyt samfund, og Dark Eden om opbygningen af et nyt samfund i en fremmed verden. Filmene Interstellar og Passengers (Ved Morten Tyldum) ligger tematisk tæt på "Coyote"Romanens forskellige dele lægger sig op ad flere nyere værker, fx The martian om at være alene i rummet, The 100 om at opleve knaphed hele tiden og at være teenager i et nyt samfund, og om opbygningen af et nyt samfund i en fremmed verden. Filmene Interstellar og Passengers (Ved Morten Tyldum) ligger tematisk tæt på "Coyote"Romanens forskellige dele lægger sig op ad flere nyere værker, fx The martian om at være alene i rummet, The 100 om at opleve knaphed hele tiden og at være teenager i et nyt samfund, og Dark Eden om opbygningen af et nyt samfund i en fremmed verden. Filmene og Passengers (Ved Morten Tyldum) ligger tematisk tæt på "Coyote"Romanens forskellige dele lægger sig op ad flere nyere værker, fx The martian om at være alene i rummet, The 100 om at opleve knaphed hele tiden og at være teenager i et nyt samfund, og Dark Eden om opbygningen af et nyt samfund i en fremmed verden. Filmene Interstellar og ligger tematisk tæt på "Coyote".


Litteratursiden.dk [online]

d. 2. dec. 2019

af

af

Arne Larsen (f. 1952)

d. 2. dec. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog ([Bind] 1)

Allen M. Steele

DreamLitt,DreamLitt, 1. udgave