Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Corpus styrke

Del 5 af Umbra

Beskrivelse


Fantasy. Jovia og hendes venner gemmer sig fortsat for den onde fyrste Corpus. De skal forsøge at fange Jovias mors umbra, som er stjålet fra hende. Hun dør, hvis hun ikke få den tilbage. Det bliver en hård kamp. Mon det lykkes?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2017

af

af

Stine Bille

d. 13. feb. 2017

Jovia og hendes venner skal være meget modige for at tage kampen op mod den onde Corpus. Hans styrke vokser og vokser, og det virker som om, at Corpus kan forhekse alle med sin kæmpe umbra. For de 8-11-årige.

Her kommer femte del i serien "Umbra". Skyggelæseren Jovia er fortsat nødt til at gemme sig i en mørk hule, for at fyrst Corpus og hans hær ikke skal finde hende. Corpus samler en tidlig morgen alle folk i byen. Han blæser sin onde umbra ud over byens borgere. Den kryber sig som en kold kulde rundt blandt dem, og alle bliver skræmte og bange. Ingen tør gøre modstand mod ham mere, og alle melder sig til hans hær. Fyrst Corpus vil tilkæmpe sig mere land uden for byens mure. Samtidig har hans kæmpe store hjælper Venor fanget Jovias mor og taget hendes umbra. Jovia og hendes venner lægger en farlig og risikabel plan, dels for at få morens umbra tilbage, dels for at slippe væk fra Corpus hær. Bogen har lix 16.

Denne femte titel i serien er en klassisk fantasyfortælling om det godes kamp mod ondskaben. Historien er spændende og illustrationerne er fantasifulde, farverige og understøtter fint bogens fantasyunivers. Bogen kan læses uafhængig af de foregående i serien.

Der findes mange gode fantasyserier fx "Prinsesse Enhjørning" af Peter Gotthardt eller "Elverdronningens riddere" af samme forfatter, som også har et spændende fantasy univers.