Gå til indholdCorpus delicti : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

315 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Er der sammenhæng mellem fundet af et lig, som har ligget i jorden længe, og Ellas køb af et ur, som burde være gået til ved en brand, hvor hun mistede sin far?


Anmeldelser (2)


31. mar. 2011

Til krimilæsere, som kan lide historier med retsmedicinere og historier, som giver sig god tid, og som ikke er alt for blodige, selv om vi hører meget om retsmedicinerens arbejde.

Den debuterende forfatter er svensk og retsmediciner. Hovedpersonen er også retsmediciner, Ella 39 år, privat har hun lige brudt med sin kæreste, og hun har et anstrengt forhold til sin mor og mormor. Da hun var 6 år gammel mistede hun sin far i en voldsom brand. En dag finder man et lig, som har ligget i jorden i mange år, og de retsmedicinske undersøgelser giver Ella mistanke om, at det godt kan være hendes far. Samtidig køber Ella et gammelt standur, som hun mener er et, som har stået i hendes barndomshjem, og som burde være gået til ved branden. Ella starter sin egen efterforskning, og efterhånden som hun trænger dybere ned i familiens historier, bliver der afsløret mange hemmeligheder og forbrydelser. Samtidig med hovedhistorien hører vi meget om Ellas arbejde i øvrigt, om hendes og de andre retsmedicineres arbejde, og der er god balance mellem arbejde og privatliv.

Det er nærliggende at sammenligne med Karin Slaughter, Patricia Cornwell og Kathy Reichs, og i forhold til dem, er Elias Palm ikke nær så blodig.

Personlig synes jeg, at selve krimiintrigen måske forsvinder lidt i de mange beskrivelser af Ellas og hendes kollegers arbejde, men holder man af de lidt mere "stille" krimier, er man godt underholdt. Det bliver spændende at følge Ella fremover, for hun er en meget sympatisk person.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 23. apr. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2014

Bog

2012

Bog

2011

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2011

Ebog

2011

Lydbog (cd)

2011

Bog stor skrift

2011

Bog stor skrift

2011