Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Corinna og jeg : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

88 sider: ill. ; 30 cm

Udgivet

2017

Ophav

Pia Busk(forfatter)

Jakob Sandvad(redaktør)

Troels Carlsen(illustrator)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Digte om en kvindes erindringer om tiden som prostitueret narkoman og en stamkunde, som læste antikke digte for og til hende


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2017

af

af

Thomas Olesen

d. 21. apr. 2017

Digte, hvor en kvinde ser tilbage på sin tid som prostitueret og den stamkunde, som med latinske kærlighedsdigte fik hende til at ændre kurs og blive forfatter. For læsere med forkærlighed for poetisk autofiktion med kant.

Digtsamling om poesi og afhængighed. En kvinde, angiveligt forfatteren selv, mindes, hvordan hun som tidligere prostitueret stiknarkoman - og studerende - fik en stamkunde, en midaldrende herre kaldet "Professoren", der hver torsdag i 11 år deklamerede Ovids kærlighedsdigte om Corinna for hende. Først er manden kejtet, men hans passion for Ovids poesi skaber en forløsning, og han identificerer den prostituerede med Corinna: "De første knald var kejtede af tanker, og tankerne / lammede ham, indtil han brugte dit navn." Professoren er med til at få kvinden til at skifte spor og blive clean poet.

En kompleks digtsamling af flere grunde. Det er et erindringsarbejde, som mimer en subjektiv, ikke-kronologisk tid. Som Pia Busk skriver i forordet, er bogen baseret på dagbøger fulde af "fejlhøringer og misforståelser". Samtidig skifter udsigelsen ofte; Pia Busk, Corinna, Professoren, Ovid m.fl. Formen er frit inspireret af Ovids elegier, imens sproget mikser klassisk poesis højstemte stil med vendinger fra en prostituerets vokabularium.

Kan med fordel læses sammen med Pia Busks første digtsamling, GrottenOvids Eskapader


, som er endnu mere dyster og foregår i Københavns prostitutionsmiljø. Ovids Eskapader anbefales ogsåKan med fordel læses sammen med Pia Busks første digtsamling, Grotten, som er endnu mere dyster og foregår i Københavns prostitutionsmiljø. anbefales også.


Politiken

d. 7. maj. 2017

af

af

Kazaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 7. maj. 2017


Information

d. 20. maj. 2017

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 20. maj. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Kasper Dam Nielsen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)


Logos

2017, nr. 3

af

af

Katja Holm (f. 1973)

2017, nr. 3Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Troels Carlsen

Gladiator, 1. udgave

2021

Ebog

Illustrator: Troels Carlsen

Gladiator, 1. e-bogsudgave