Gå til indholdBøger / faglitteratur

Cool baby : lav dit gamle tøj om til lækkert børnetøj


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

63 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Ophav

Bajah Freeman(forfatter, illustrator)

Moniek Polak(illustrator)

Lise Bøgh-Sørensen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Opskrifter til hvordan man kan lave sit gamle aflagte tøj om til nyt børnetøj og tilbehør


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 20. maj. 2016

Inspiration til at sy det aflagte voksentøj om til børnetøj og tilbehør til baby. Bogen kan anvendes af begyndere såvel som øvede.

Efter introduktionen, som forklarer bogens formål: At genbruge tøj i en tid med masseproduktion og svindende råstoffer - og have det sjovt samtidig, forklares de basale teknikker, der er anvendt i bogen samt de materialer og redskaber, der skal anvendes for at lave de færdige arbejder. Der er desuden vejledning til, hvordan der tegnes mønstre, og hvordan man kan skjule eventuelle designerfejl i tøjet. Derpå følger en lang række opskrifter på forskellige beklædningsgenstande, bl.a. bukser, kjoler og bluser, men også accessories som eksempelvis krammedyr, soveposer og regnponcho. Bagerst i bogen er der mønstre til overføring. Alle opskrifter er forsynet med beskrivelse af teknikker, fotos og visuelle vejledninger.

En rigtig fin bog, der afspejler tidens trend: At være miljøbevidst og genbruge, men også at bruge tiden på at skabe noget selv. Opskrifterne er enkle at gå til, og de forskellige designs er rigtig fine og inspirerer til egne designs. Forsiden er meget indbydende, og det holder hele vejen gennem bogen.

Der findes en lignende bog, der også er udgivet på forlaget Turbine, Sy børnetøj, hvor tøjet dog har et lidt mere nordisk design.Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Moniek Polak

Turbine, 1. udgave