Gå til indholdCodex


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

500 sider: ill.

Udgivet

2019

genre/form

roman,

spænding,

romanerOriginaludgave

2019


Beskrivelse


I en sarkofag finder man både Jesu tornekrone og en 2000 år gammel tekstsamling, der kan være med til at ændre menneskehedens opfattelse af kristendommen. Med under udgravningen er den norske superarkæolog Bjørn Beltø, og han må træde i karakter, da de spektakulære fund forsvinder og mennesker begynder at dø


Anmeldelser (3)


8. mar. 2019

I en udgravning i Rom finder man både Jesu tornekrone og en 2000 år gammel tekstsamling, der kan kaste nyt lys over kristendommens tilblivelse. En konspirationsthriller til dem der elsker bøger a la Dan Brown.

I Rom gør man under en udgravning et spektakulært fund: I en sarkofag finder man både Jesu tornekrone og en 2000 år gammel tekstsamling, der kan være med til at ændre menneskehedens opfattelse af kristendommen. Den norske superarkæolog Bjørn Beltø er med under udgravningen. Pludselig begynder folk at dø, de spændende fund forsvinder og det er nu op til Beltø at komme til bunds i sagen. Men han har travlt, da mange forskellige parter har interesse i både tornekronen og tekstsamlingen. Samtidig følger vi en handlingstråd, der udspiller sig i 1944, og som viser sig at være tæt forbundet med handlingen i 2018. Det er den ottende bog i serien om Beltø.

Bogen har en basal underholdningsværdi, men sproget er desværre middelmådigt og klichéfyldt. Personerne er karikaturer og det gør det svært at leve sig ind i de menneskelige dilemmaer.

Dan Browns serie om Robert Langdon benytter sig af mange af de samme virkemidler: de korte kapitler, konspirationer, en akademiker som hovedperson m.m. Derudover kan man læse de første syv bind i serien om Beltø, der startede med Cirklens ende


Dan Browns serie om Robert Langdon benytter sig af mange af de samme virkemidler: de korte kapitler, konspirationer, en akademiker som hovedperson m.m. Derudover kan man læse de første syv bind i serien om Beltø, der startede med Cirklens ende.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen (f. 1952)

2019-05-08

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 6. jul. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019