Gå til indholdClara af Assisi : fattigdommens mystiker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

94 sider

Udgivet

2010

genre/form

biografierOriginaludgave

2010


Beskrivelse


En historisk gennemgang af helgenen Clara af Assisis (1194-1253) liv og levned


Anmeldelser (2)


4. jun. 2010

Bogen kan bruges af læsere med interesse for markante skikkelser i kirkens historie og er et anvendeligt udgangspunkt for primært kristne studiekredse.

Clara har i århundreder stået i skyggen af sin samtidige Frans af Assisi, der blev hendes åndelige vejleder. Forfatteren, der er exam.art. i litteraturvidenskab, viser, hvordan de to kompletterer hinanden. De vælger begge et liv i evangelisk fattigdom, Frans udadvendt og missionerende, Clara overvejende indadvendt i bøn og meditation. Bogen giver et indtryk af Claras baggrund og samtid og ikke mindst hendes religiøse udvikling og hendes betydning som normbryder og fornyer af klosterlivet for kvinder. Den narrative stil brydes af indskudte kildeuddrag, og forfatteren skriver klart og pædagogisk med enkelte gentagelser, der tydeliggør Claras religiøse ståsted og virke. Bogen afsluttes med oplæg til studiekredsarbejde.

Claras liv er ikke velbeskrevet på dansk. Der findes en ældre biografi Clara af Assisi fra 1995 af Kirsten Weile.

En overskuelig og let læst lille bog om en ikke særlig kendt helgeninde og mystiker, der valgte at efterleve det evangeliske fattigdomsideal og lagde grunden til den kvindelige gren af franciskanerordenen. Vil bl.a. egne sig som oplæg til studiekredsarbejde.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou

Kristeligt dagblad

Af

Sørine Gotfredsen

d. 18. jun. 2010


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Bog

2010