Gå til indholdBøger / faglitteratur

Civilisationernes sammenstød - mod en ny verdensorden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

504 sider

Udgivet

2016

Ophav

Peter Mollerup(oversætter)

Henrik Jensen(forord)

Noa Redington(diverse)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

En lærd og kontroversiel bog, der siden originaludgaven på engelsk i 1996 ofte har været inddraget, også i den danske debat, til forklaring af det 21. århundredes konflikter. Emnet er aktuelt, bl.a. i forbindelse med USA's (og Danmarks) forsøg på at indføre vestligt demokrati i Irak, men efterspørgslen vil nok trods alt begrænses af dens omfang og noget tunge stil..

Huntington er politolog og professor ved Harvard University. Hans tæt skrevne bog, der bygger på omfattende studier, beskriver civilisationernes dannelse og indbyrdes rivalisering, og bruger forskellene mellem civilisationerne som forklaringsmodel for de konflikter Verden står overfor i dag. Han påpeger, at Vesten har opnået sin dominerende status, ikke på grund af sin religion eller sine værdier, men i højere grad på grund af sin evne til at anvende organiseret vold. Det glemmer vesterlændinge ofte, skriver Huntington. Ikke-vesterlændinge glemmer det aldrig. Bogens grundlæggende tese har været livligt diskuteret blandt historikere og samfundsdebattører siden originaludgaven fra 1996..

Teksten er ikke ført længere frem end til 1996, men bagest er gengivet et tolv sider langt aktuelt interview med Huntington ved redaktør af Mandag Morgen, Noa Redington. Her berøres bl.a. balladen omkring Muhammed-tegningerne..

Den meget omtalte og kontroversielle bog om civilisationernes betydning for nutidens konflikter er nu oversat til dansk. De omfattende og grundige analyser vil nok begrænse læserskaren.


Kristeligt dagblad

d. 30. dec. 2017

af

af

Kasper Støvring

d. 30. dec. 2017


Berlingske tidende

d. 4. nov. 2006

af

af

Tina Magaard

d. 4. nov. 2006Informationer og udgaver

2016

Bog

Samuel P. Huntington

People'sPress, 3. udgave

2007

Bog

Samuel P. Huntington

People's Press, 2. udgave

2006

Bog

Samuel P. Huntington

People's Press, 1. udgave

2014

Ebog

Samuel P. Huntington

People'sPress, 2. udgave, 1. udgave

2007

Lydbog (cd)

indlæser: Bengt Burg

Den grimme Ælling