Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Cityfortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
218 sider: ill. i farver
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
noveller, eventyrlige fortællinger

Beskrivelse


Fantastiske og eventyrlige fortællinger, som i tekst og billeder giver stemme til en række dyr i storbyen, hvor bæredygtighed og miljø trues, fordi sammenhængen mellem mennesker, dyr og natur er brudt sammen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2018

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 5. dec. 2018

Smukke fortællinger, hvor billedkunst og tekster om fantastiske dyr i byens rum går op i en højere enhed. For litteratur- og kunstelskere i alle aldre, især voksne, som interesserer sig for miljø og bæredygtighed.

En række dyr kommmer til orde i tekst og billeder. De færdes i det urbane rum, og fortællingerne kredser omkring dyrenes møde med mennesket og med storbyen. Shaun Tan, f. 1974, er prisbelønnet australsk forfatter, især kendt for sin evne til at kombinere tekster og billeder. Hans bøger er for både børn og voksne, hidtil er han mest blevet placeret i børnebiblioteket.

Det er meget forskellige dyr, vi møder i denne bog. Lige fra krokodillerne på 87. etage til den vidunderligt smukke glansfisk, en himmelfisk, som taber al sin skønhed i løbet af kort tid, når mennesket har fanget den og vil bruge den kommercielt. Både tekster og billeder arbejder i krydsfeltet mellem fantastisk fortælling, eventyr og det surreelle. Bogen har noget på hjerte men er ikke dogmatisk, den bevæger sig mere i åbne etiske, filosofiske og fantasifulde rum. Og det er en smuk bog. Man bliver fortryllet af dens univers, både tekster og billeder. Også godt boghåndværk.

Udgivelsen kaldes "søsterbog" til Shauns UdkantsfortællingerUdkantsfortællinger. I voksenbiblioteket har vi Louis Jensen, som også arbejder i krydsfeltet mellem tekst og billeder, det samme gør flere af Jens Blendstrups bøger Udgivelsen kaldes "søsterbog" til Shauns . I voksenbiblioteket har vi Louis Jensen, som også arbejder i krydsfeltet mellem tekst og billeder, det samme gør flere af Jens Blendstrups bøger .


Politiken

d. 24. dec. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 24. dec. 2018


Kristeligt dagblad

d. 29. dec. 2018

af

af

Damián Arguimbau

d. 29. dec. 2018