Gå til indholdBøger / faglitteratur / bønner

Citroner til Vorherre : bønner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

53 sider

Udgivet

2008

Ophav

Simon Grotrian(forfatter)
Genre og formbønner
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Finn Windfeldt Hansen

2008

For de lyrikinteresserede læsere der har fulgt Simon Grotrians på en gang søgende og stilsikre, men også lidt eksklusive forfatterskab gennem mange år, og for læsere der også gerne (ny)-orienterer sig indenfor de indholdsmæssige rammer som nærværende samlings lyrisk-religiøse tema afstikker.

Grotrians bønnebog, Citroner til Vorherre, er, omend vanligt rig på metaforer og sprogligt artisteri, nemmere tilgængelig end ofte set fra forfatterens hånd. Fyrretyve bønner hvori Grotrian tro mod genrens indhold og ramme henvender sig til Gud, til Herre Kristus i det høje, i et inderligt, klart og billeddannende sprog om frygt, lovprisning, smerte m.v. Grotrian får dog bl.a. også en plads til en "En polkabøn", " En forbøn for en penneven" samt bønner for flygtninge og invandrere m.v. Her demonstreres atter, at Grotrian ikke for fastholdere, han er tværtimod en til alle tider søgende lyriker.

Bønnebogen udkom første gang i 2007 på Engum Sogns musikforlag, nærværende udgave er udvidet med 24 nye bønner. Grotrian har tidligere udgivet to salmesamlinger: Jordens salt og verdens lys, 2006 og Din frelser blir din klippe, 2007.

Som det var tilfældet med ovennævnte samlinger af salmer nyfortolker eller måske rettere gendigter og fornyer Grotrian her bønnen. Det gøres med skyldig skelen og hensyntagen til den verden der omgiver os, en omverdensforståelse og/eller -tolkning der her synes sat ind i en personlig lyrisk-religiøs kontekst.


Berlingske tidende

d. 22. mar. 2008

af

af

Nanna Goul

d. 22. mar. 2008


Politiken

d. 22. mar. 2008

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 22. mar. 2008


Kristeligt dagblad

d. 15. mar. 2008

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 15. mar. 2008Informationer og udgaver

2008

Bog

Simon Grotrian

Borgen, 2. udgave

2007

Bog

Simon Grotrian

Engum Sogn musik

2017

Ebog

Simon Grotrian

Gyldendal, 1. e-bogsudgave