Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Christian 4.

Del 0 af KongerækkenDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

141 sider

Udgivet

2018

Ophav

Hans Erik Havsteen(forfatter)

Anders Olling(forfatter)

Cathrine Ramsing(redaktør)

Jacob Rask(illustrator)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om den danske konge Christian IV (1577-1648)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jun. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 14. jun. 2018

Tre spændende bøger om tre af middelalderens mest bemærkelsesværdige personer, Margrete 1., om Christian 4., som ikke ubegrundet blev kaldt for Christian Tyran, og om Valdemar Atterdag, som var en hård og brutal leder. Henvender sig især til læsere, som ønsker en hurtig indføring i den danske kongerække og begivenheder som fandt sted i den pågældende periode.

Tre bøger i serien "Kongerækken", som er baseret på den succesfulde og selvstændige podcast-serie af samme navn. Bøgerne fortæller de vigtigste historiske fakta om henholdsvis "Valdemar Atterdag", "Margrete 1." og "Christian 4.". Forfatterne har egne refleksioner med og bøgerne indeholder fakta-bokse undervejs med historiske fakta om bl.a. relevante personer, begivenheder i den pågældende tidsperiode og diverse begrebsforklaringer. De tre første bøger i serien er: Gorm den Gamle, Harald Blåtand & Svend TveskægValdemar den Store & Knud 6.


Valdemar Sejr


, Valdemar den Store & Knud 6 og Valdemar SejrTre bøger i serien "Kongerækken", som er baseret på den succesfulde og selvstændige podcast-serie af samme navn. Bøgerne fortæller de vigtigste historiske fakta om henholdsvis "Valdemar Atterdag", "Margrete 1." og "Christian 4.". Forfatterne har egne refleksioner med og bøgerne indeholder fakta-bokse undervejs med historiske fakta om bl.a. relevante personer, begivenheder i den pågældende tidsperiode og diverse begrebsforklaringer. De tre første bøger i serien er: Gorm den Gamle, Harald Blåtand & Svend Tveskæg, Valdemar den Store & Knud 6 og Valdemar SejrTre bøger i serien "Kongerækken", som er baseret på den succesfulde og selvstændige podcast-serie af samme navn. Bøgerne fortæller de vigtigste historiske fakta om henholdsvis "Valdemar Atterdag", "Margrete 1." og "Christian 4.". Forfatterne har egne refleksioner med og bøgerne indeholder fakta-bokse undervejs med historiske fakta om bl.a. relevante personer, begivenheder i den pågældende tidsperiode og diverse begrebsforklaringer. De tre første bøger i serien er: Gorm den Gamle, Harald Blåtand & Svend Tveskæg, Valdemar den Store & Knud 6 og .

Bøgerne er velskrevne og velformidlede. De giver en hurtig og kort indføring i Danmarks kongerække og i Danmarkshistorien. De er meget pædagogiske udformede, og er også velegnede til folkeskolens afgangsklasser.

Hvis man ønsker at læse andre bøger om den danske kongerække, kan bogen Kongerækkenanbefales.Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Jacob Rask

Lindhardt og Ringhof

2018

Ebog

Illustrator: Jacob Rask

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave