Bøger / skønlitteratur / roman

Cellen : thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
319 sider
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
roman, spænding
Originaludgave
2010

Beskrivelse


En muslimsk terrorcelle er tæt på at slå til et sted i København. PET er på sporet af dem, men vicepolitikommissær Thomas Svensson får snart mistanke om, at det ikke er alle i efterretningstjenesten, der har rent mel i posen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. juli 2010

Det store publikum til nutidige thrillere får her et eksempel med afsæt i danske forhold.

En hemmelig terrorcelle med kontakter til England planlægger at udføre et angreb med en radioaktivt forurenet bombe mod et mål i København. Vi følger dels vicepolitikommisær Thomas Svensson fra PET og dels en af de unge indvandrere i cellen. Nis Jakob tegner et nuanceret billede af begges vilkår, og det lykkes for ham at beskrive den tvivl om mål og midler begge lever med. Nis Jakob skaber også et godt plot, som - med rigelig brug af tilfældigheder - spidses fint til mod slutningen. Sprogligt er bogen på det jævne og heller ikke kunsten at forføre sin læser mestrer Nis Jakob på højde med de bedste.

Nis Jakob har en række bøger bag sig. Denne kan bedst sammenlignes med thrilleren Hjerteblod fra 2000 som også tager afsæt i et indvandrertema.

Velfungerende dansk terrorthriller, som er skruet godt sammen handlingsmæssigt, men som sprogligt og kompositorisk ikke ligger helt fremme i feltet.


Politiken

d. 17. sep. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. sep. 2010


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2010

af

af

Johnny Harboe

d. 27. aug. 2010