Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Cat-girl - branden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

31 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

Ophav

Dorte Karrebæk(illustrator)

Hanne Leth(bearbejder)
Genre og formroman
Sværhedsgrad

let at læse, for begynderlæsere

lix: 07

let: 16

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Der er ild i et hus i byen. En dame råber, at nogen må redde hendes hund. Den sidder i vinduet højt oppe. Cat-girl ser, at der står et højt træ foran huset. 1-2-3 så er hun oppe i træet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jul. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 6. jul. 2015

Selma ser ind mod byen. Sort røg stiger op mod himlen. Hvad mon der sker? Selma må derhen. Måske kan hun hjælpe. I en fart tager hun maske og kappe på. Hun hopper ud af vinduet. Nu er hun Cat-girl. Til børn på 7-8 år.

Selma har fået en maske og en kappe af sin onkel, som havde de to ting med hjem fra Afrika. Når hun tager maske og kappe på, bliver hun en anden, en slags supermand, som kan hjælpe, hvor der er problemer. Illustrationer og tekst fylder ca. lige meget på siderne.

En sjov bog om at bruge sin fantasi. Selma kan løbe så stærkt som vinden og hoppe let fra gren til gren i et højt træ, og hun er en helt, som bliver fotograferet til avisen. Ønsketænkning som mange børn kan genkende sig selv i. Illustratoren er Dorte Karrebæk, og hendes farvede tegninger er, som altid fabulerende og medfortællende.

Bogen kan sammenlignes med Ninja Niller bøgerne fx Ninja Niller - Blodets bånd. Del 3. I denne nye bog er det blot en pige, der er hovedpersonen, som kan forvandle sig til en supergirl. Cat-girl har lettal 16. Ninja Niller ligger på lettal 12-14.Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustrator: Dorte Karrebæk

Gyldendal, 1. udgave