Gå til indhold



Bøger / skønlitteratur / dramatik

Casper Christensen komplekset


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

84 sider

Udgivet

2015

Ophav

Jakob Weis



(forfatter)
Genre og formdramatik, samfundssatire, humor, ironi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Skuespil. Om den ironi, der fra medierne og stand-up-komikken breder sig og udvikler sig til kynisme mellem mennesker. Stykket udstiller ironien i form af en sitcom og kritiserer den i en metadel, der foregår back-stage. 4 roller (2 kvinder, 2 mænd), 2 locations. Varighed: Ca. 2 timer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2015

af

af

Erik Elkjær Koch

d. 2. feb. 2015

Drama om den ironi og kynisme, stand-up-komikken har ført med sig. Henvender sig til alle, der interesserer sig for ny dansk dramatik.

2. del af Jakob Weis' trilogi om henholdsvis kunst, humor, og angst. Scenen er delt i to locations: kulisse til en tv-sitcom med indbygget dåselatter, og en backstage-kulisse, hvor skuespillerne bl.a. stiller spørgsmål til stykket, og til publikums rolle og ansvar. Sitcom'en handler om pitch-dage på Casper Christensens produktionsselskab, hvor tre skuespillere venter i receptionen på at komme i "audiens" hos Casper. Det gælder om at være "sjov nok", og det er en fordel at have en misdannelse, synlig cancer eller være incestoffer. Anders Juul, Benjamin Boe og Filippa Suensson ser op til Casper Christensen, mens Lotte Andersen som udgangspunkt er kritisk overfor den ironi, der har bredt sig, og bl.a. får hendes dreng til at lege voldtægt i skolen. Skuespillerne optræder med egne navne.

Stykket udstiller og kritiserer troværdigt og nådesløst de overfladiske og ironiske omgangsformer mellem mennesker, som hurtigt kan udvikle sig til en kynisme. Stykket er ikke for sarte sjæle.

1. del af trilogien hedder Udslet Hornsleth



og har som titlen antyder fokus på kunstneren Kristian Hornsleth og nutidens kunstscene. 3. del vil under overskriften "angst" tage udgangspunkt i filmskaberen Lars von Trier.



Informationer og udgaver

2015

Bog

Jakob Weis

Drama

2020

Ebog

Jakob Weis

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2014

Ebog

Jakob Weis

Drama