Bøger / skønlitteratur / roman

Caruso synger ikke mere : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
308 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
roman, krimi

Beskrivelse


Krimi. Tidligere reklamemand Paul Bremer er flyttet på landet, hvor han møder hemmelighedsfulde Anne. I idyllen sker der ildspåsættelse, hesteskænderi og mord. Paul får hjælp af sin veninde, statsadvokaten Karen, og sporene fører tilbage til det tidligere Østtyskland.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Beth Høst

2008

Denne er til den stadig voksende krimilæser-skare, til alle dem, der har læst sig mætte i de skandinaviske og godt kan undvære den mere actionprægede del.

Vi får her muligheden for et interessant bekendtskab, Anne Chaplet (pseudonym) udgiver i 2008 sin 9. krimi, de har alle et strejf af samfunds- og politisk historie, da forfatteren under eget navn skriver faglitteratur indenfor det emne. I denne historie, der er forfatterens (meget roste) debut fra 1998, møder vi Paul Bremer, der har forladt en karriere og et ægteskab og er flyttet ud på landet i en lille landsby i Hessen. En af den slags landsbyer, hvor alle ved alt om alle, men idyl er det nu sjældent. Her er sølle stakler, og der stinker og roder. Paul trives med landlivet, han er blevet tiltrukket af den mystiske Anne på gården med de mange heste og gårdbutikken. Så ramler idyllen, heste dræbes bestialsk, brande anstiftes, og Annes mand hænger kvalt i fryserummet. Den lokale panserbasse Kosinski dasker rundt og får bragt alt på det rene. Tysklands fortid spiller en vis rolle i plottet, og derudover de store spørgsmål om etik og den uendelige rimelige og urimelige kærligheds troskab. Miljøet er fint, foruden gode figurer er det befolket af en uventet mængde dyr, der også får deres del af omsorgen.

De tyske anmeldere siger Donna Leon, Mankell, Nesser, den roligt fremadskridende og alligevel spændende stil.

Velfortalt og gedigen krimi.


Weekendavisen

d. 27. juni 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 27. juni 2008


Jyllands-posten

d. 9. maj 2008

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 9. maj 2008


Berlingske tidende

d. 5. juli 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 5. juli 2008


Kristeligt dagblad

d. 4. okt. 2008

af

af

Mie Petersen

d. 4. okt. 2008


Information

d. 15. maj 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 15. maj 2008