Gå til indholdCarlos du som er borgmester


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Carlos vil være borgmester i den lille provinsby Támesis langt ude i Colombias bjerge, og det bliver han med hjælp fra de døde, nonnerne, luderne og 200 grønne papegøjer


Anmeldelser (3)


12. apr. 2019

Carlos vil være borgmester. Hans sejr sikres med hjælp fra de døde, nonnerne, luderne og en formation af 200 grønne papegøjer. Skarp samfundssatire til læsere af latinamerikansk litteratur.

I et anfald af denguefeber beslutter Carlos at stille op som borgmester. Fernando Vallejo fortæller om sin brors eventyr som borgmester i den lille provinsby Támesis langt ude i Colombias bjerge. En by fyldt med knoldesparkere og vendekåber. Og en by, i hvilke ligene jævnligt flyder i Rio Cauca. Fernando Vellejo har udgivet en lang række romaner. Denne, som indbragte ham prisen Premio Rómulo Gallegos, er hans første på dansk.

Vallejo er i sit es og er den egentlige hovedperson i denne sønderlemmende roman om forholdene i Colombia. Mange, også navngivne personer, får hans skarpe pen at føle. "Colombia, min skat, du kommer aldrig ud af stedet. Du er en forfængelig drøm, ruinerne af intet, et stort Támesis". Mens associationerne springer hid og did hudfletter han sit land, indimellem i et latrinært sprog - regering, demokrati, narkotika, samfund, kirken, alle får det glatte lag. FV, der henvender sig direkte til læseren, fralægger sig ansvaret for personernes opførsel, og det sprog, de bruger i hans bog.

Gabriel García Márquez er fortsat den mest læste colombianske forfatter i DK. Juan Gabriel Vásquez' Lyden af ting der falder


er en medrivende roman om Colombias historie som et land, der blev beriget af narkotika, og siden ødelagt af detGabriel García Márquez er fortsat den mest læste colombianske forfatter i DK. Juan Gabriel Vásquez' Lyden af ting der falder er en medrivende roman om Colombias historie som et land, der blev beriget af narkotika, og siden ødelagt af det.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 26. jan. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 27. jun. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019