Gå til indholdC


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

357 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Serge Carrefax fødes i 1898 ind i en særpræget familie uden for London. Gennem hans livshistorie og livslange fascination af radiobølger fortælles om udviklingen af trådløs kommunikation og samfundets udvikling


Anmeldelser (5)


4. apr. 2017

Roman om trådløs kommunikation og samfundets udvikling fortalt gennem en mands dramatiske liv i begyndelsen af 1900-tallet. En anderledes historisk roman for intellektuelle læsere, der gerne vil udfordres.

I 1898 fødes Serge Carrefax lige uden for London. Hans far er en excentrisk opfinder, der driver en døveskole, mens hans døve mor har en silkeproduktion. Hans storesøster er opslugt af at studere insekter, mens Serge fascineres af radiobølger. Serge sendes på kurophold i Tyskland pga. forstoppelse, og han melder sig derefter til luftvåbnet under 1. verdenskrig. Senere fører et job i Kommunikationsministeriet ham til Egypten under afkoloniseringen og helt ned i oldtidens grave. Romanen blev nomineret til Man Booker-prisen. Engelske Tom McCarthy, født 1969, er ikke tidligere oversat til dansk.

Serge er observatør og ude af stand til at perspektivere. Bogen handler dermed om fænomener der beskrives, mens der gennem handlinger og forfatterens sprog skabes stærke billeder. Bogen er kompleks med indarbejdet viden og litterære referencer, og den lægger op til afkodning, fortolkning og til at trække paralleller til nutiden.

Bogen begyndes som en Dickens-pastiche, og senere er det "Troldomsbjerget" af Thomas Mann, der ironiseres over. William Burroughs og ikke mindst Thomas Pynchon er beslægtede forfatterskaber.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 9. jun. 2017

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. jul. 2017

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 28. maj. 2017

Weekendavisen

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 11. maj. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Lydbog (cd)

2017

Ebog

2017