Gå til indholdByplanlægning - et produkt af tiden : dansk byplanlægning 1945-2010


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Guide til dansk byplanlægning i efterkrigstiden. Gennem 27 eksempler fra hele landet vises hvordan byplanlægningen har præget udviklingen i de danske byer


Anmeldelser (2)


24. sep. 2010

Bogens primære målgruppe er gymnasieelever og universitetsstuderende på de første år, men alle med interesse for byplanlægning vil kunne have glæde af den.

Redaktører på bogen er Ellen Højgaard Jensen, direktør for Dansk Byplanlaboratorium, og Marie Horskær Partoft. Den består af et indledende afsnit om byplanlægning i perioden fra 1945-2010, og dernæst er der 27 illustrative eksempler på byplanlægning fra hele landet i perioden, og der afsluttes med et afsnit om, hvad fremtiden mon vil bringe. Der er desuden en udførlig litteraturliste. De byggerier, som beskrives har alle henvisninger til andre steder, som ligner det beskrevne byggeri. Det drejer sig om alle slags former for byggeri, såsom læreanstalter, butikscentre, vejanlæg, Christiania, sommerhusområder og nye havnebebyggelser. Bogen kan læses i sin fulde udstrækning på Geografforlagets hjemmeside. Der er udviklet forskellige metodeguides til bogen, men de ligger endnu ikke klar på de anførte hjemmesider (skulle komme senere på året). Bogen er skrevet i et meget letlæst sprog, og beskrivelserne er holdt i en neutral tone.

Denne bog afløser delvis Ole Svenssons Dansk byplan-guide, 1981. Der er nogle byggerier (fra perioden 1945-1981), som bliver omtalt i begge bøger, men den nye udgave er mere udførlig og med fotos i farver. Den gamle udgave har tekst på både engelsk og dansk, hvor den nye udgave er udgivet i både en dansk og engelsk udgave.

Fin lille bog, som kommer godt rundt om emnet.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Emdal

Geografisk orientering

Af

Bent Valeur

Årg. 42, nr. 2 (2012)


Informationer og udgaver

Bog

2010