Bøger / skønlitteratur / roman

Byen vinder altid


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vi befinder os i årene omkring det fejlslagne oprør i Cairos gader hvor vi følger de håbefulde aktivister Khalil og Mariam som vidner til gadekampe og militærets brutalitet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2018

af

af

Henrik H Pedersen

d. 18. sep. 2018

Vi befinder os i årene omkring det fejlslagne oprør i Cairos gader, hvor vi følger de håbefulde aktivister Khalil og Mariam som vidner til gadekampe og militærets brutalitet. For læsere af romaner fra den arabiske verden og politisk samtidslitteratur, herunder om det arabiske forår.

Romanen er inddelt i tre større afsnit, som i en blanding af fiktion og drama-dokumentarisme, genfortæller historien om det arabiske forår. I Cairos gader er man inspireret af protesterne i andre nordafrikanske lande og aktivister, som romanens hovedfigurer, Khalil og Mariam, tror på en ny demokratisk tid for Egypten. Det sker bl.a. igennem deres medieportal som udfordrer de stats-kontrollerede nyheder. Vi befinder os helt nede på gade-niveau i Cairos kvarterer hvor de unge aktivister er vidner til militærets brutalitet og drømmen som knuses af Det Muslimske Broderskab. Forfatter og prisbelønnet dokumentarisk Omar Robert Hamilton debuterer med denne roman, som indledes med et forord af Carsten Jensen.

Veldrejet roman, som i en blanding af fiktion og dokumentarisme, gør læseren klogere på det arabiske forår. Men også en rørende fortælling om idealisme og mod.

Relevante forfattere for samme målgruppe er Naguib Mahfouz, Alaa Al Aswany og Tehar Ben Jelloun, herunder Jellouns Det arabiske forår , som kan sætte Hamiltons roman i ekstra perspektiv.


360°-verden i udvikling

Årg. 45, nr. 5 (2018)

af

af

Steen Nørskov

Årg. 45, nr. 5 (2018)