Bøger / faglitteratur

Byen og social ulighed


Beskrivelse


Om København som moderne storby og dens dynamiske livsform der stiller krav til indbyggerne. Hvis implicitte spilleregler ikke overholdes marginaliseres socialt anderledes borgere med ulighed og fattigdom som konsekvenser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. maj 2009

Debatbog for alle interesserede i den aktuelle debat om ulighed/lighed i Danmark. Politisk interesserede og politiske beslutningstagere, fx lokalpolitikere, kan med udbytte læse med. Opgavebrug fra og med gymnasieniveau.

Forfatteren er speciallæge i psykiatri og bl.a. formand for Rådet for Socialt udsatte. Han har 30 års praktisk erfaring i omsorgen af socialt udsatte, bl.a. som specialoverlæge på forsorgshjemmet Sundholm i Københavns Kommune. Han har bl.a. også skrevet Socialpsykiatri, 2004. I sin nye bog beskriver han uligheden i "byen", dvs. København. Han beskriver en by, hvor der er stor forskel på, hvor man bor og hvilke sociale vilkår der gælder. Et eksempel er forskellen i levevilkår, fx også livslængde, hvis man bevæger sig fra Frederiksberg til Sydhavnen. Om bogen skriver forfatteren bl.a.: "Det er min hensigt med denne bog at beskrive den ulighed og de klasseskel, der - uden for de flestes synsfelt - i bedste velgående trives i den moderne by, metropolen." Bogen er rigt illustreret, og et fotoafsnit på tværs af byen, fra nord til syd, understreger bogens pointer om konkret ulighed i det aktuelle København. Bogen indeholder også visioner, fx om et spisehus for alle, både med og uden bolig, hvor man naturligvis kan spise, men også få forskellige former for social hjælp.

Andre debatbøger med lignende budskaber er Lars Olsens Det delte Danmark og Den nye ulighed.

Markant og tankevækkende debatbog, der seriøst spiller op til netop debat, hvis nogen da tør returnere!.


Boligen

Årg. 76, nr. 7/8 (2009)

af

af

Regnar M. Nielsen

Årg. 76, nr. 7/8 (2009)


Ugeskrift for læger

Årg. 171, nr. 45 (2009)

af

af

Helene Dal Bjerno

Årg. 171, nr. 45 (2009)


Politiken

d. 28. maj 2009

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 28. maj 2009