Gå til indholdBøger / faglitteratur

Byd ind : kvinder, karriere og viljen til lederskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

241 sider

Udgivet

2014

Ophav

Sheryl Sandberg(forfatter, (hovedansvarlig))

Stine Bosse(forord)

Hanna Lützen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 19. dec. 2013

Bogen henvender sig til kvinder med ambitioner, der overvejer en karriere og trænger til et skub. Mange mænd ville også have godt af at læse med, idet både mænd og kvinder er ofre for mange underliggende forforståelser, der her bliver beskrevet og udfordrede.

I disse år er der fokus på det skisma, at kvinderne bliver bedre og bedre uddannede men alligevel ikke ret ofte går efter topposter. Her får vi en opfordring til de veluddannede kvinder om at sætte sig bedre igennem på arbejdsmarkedet. Med sin egen karrierevej, tvivl, succeser og nederlag beskriver forfatteren både de selvskabte og omverdensskabte dilemmaer, som karrierekvinder står i, og hvordan man kan imødegå dem. Stine Bosse har skrevet forordet, hvor hun gør opmærksom på, at balancen trods alt flytter sig positivt i disse år i Danmark, men det går langsomt. Sandberg er topchef hos Facebook, arbejdede tidligere hos Google og har selv haft alskens tvivl og karriereforbehold.

Inge Berneke har skrevet om samme emne i Kvinde, kend din karriere ud fra danske forhold, også Stine Bosse har tidligere skrevet om kvinder og karriere. I Sandbergs bog er vi virkelig oppe på topchef niveau i USA, men alligevel er bogen meget nede på jorden og beskriver dilemmaer, der stadig gør sig gældende for erhvervskvinder i det 21.århundrede.

God inspiration og indspark til kvinder med karrieredrømme med eksempler fra toppen af amerikansk erhvervsliv, som dog sagtens kan bruges på andre niveauer også.


Journalisten

2014, nr. 3

af

af

Julie Asmussen

2014, nr. 3


Jyllands-posten

d. 26. jan. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 26. jan. 2014


Berlingske tidende

d. 24. jan. 2014

af

af

Claus Skovhus

d. 24. jan. 2014Informationer og udgaver

2014

Bog

Sheryl Sandberg

Rosinante, 1. udgave

2014

Ebog

Sheryl Sandberg

Rosinante, 1. eBogsudgave