Gå til indholdBuster Larsen : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

231 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2013

genre/form

biografierOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Om skuespilleren Buster Larsens (1920-1993) liv og karriere fra den fattige opvækst på Nørrebro i København, debuten som barneskuespiller og opstigningen til at være en af sin generations populæreste skuespillere, men også om de mere mørke sider: mindreværdet, det indre raseri og de familiære svigt


Anmeldelser (3)


26. sep. 2013

Til biografilæsere (fortrinsvis 50+) og til teater-, film-, revy- og cirkusinteresserede. Det er 20 år siden, Buster Larsen døde, og det kan svække interessen for bogen, men den har været en del omtalt i pressen, og det kan give nogen efterspørgsel.

Buster Larsen (1920-1993) er en af Danmarks store skuespillere med en lang, flot karriere inden for film, tv, teater, revy og cirkus. Denne bog fortæller om hans liv og karriere og giver et billede af ham som sammensat person: Et venligt og varmt menneske, men også en selvcentreret personlighed, som var præget af perfektionisme og rystende nervøsitet for, om hans præstationer var gode nok. Det gjorde ham undertiden vanskelig at samarbejde med og gik ud over hans familie, men samtidig var det forudsætningen for hans store præstationer. Bogen er velskrevet, fin bagsidetekst, godt omslag, mange fotos samt årstalsliste og diskografi.

Leif Plenovs Bogen om Buster Larsen, 2002, idylliserer mere og fortæller om hans liv og karriere uden at grave i det modsætningsfyldte i ham. Den fungerer fint som lystlæsning, mens denne nye bog kommer et spadestik dybere - også tættere på privatlivet, end mange måske bryder sig om. Opbygning, niveau og stil minder om Jakob D. Lunds anden kunstnerbiografi Solisten, 2011, om Kim Larsen.

Ny biografi om Buster Larsen, som døde for 20 år siden. Fortæller om ham som sammensat personlighed med både lyse og mørke sider, mens Leif Plenovs biografi fra 2002 idylliserer mere.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Berlingske tidende

Af

Jakob Steen Olsen

d. 12. okt. 2013

Teater-et

Af

Anne Liisberg

Nr. 166 (2014)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Bog

2013

Ebog

2013