Bøger / faglitteratur

Burma Myanmar : fortællinger fra et land i forandring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
197 sider, tavler i farver
Udgivet
2012
Ophav

Beskrivelse


Tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft og journalist Mette Holm forsøger at belyse Myanmars nuværende situation. Deres store viden om landet og deres mange kontakter giver et nuanceret billede af udviklingen i landet, hvor der tilsyneladende nu sker store demokratiske gennembrud.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2012

af

af

Per Månson

d. 28. sep. 2012

For både politisk interesserede, potentielle Myramar-rejsende og opgaveskrivere på mellemuddannelserne.

Mette Holm har været journalist med Asien som område i mange år, og hun har regelmæssigt rapporteret fra Burma/Myramar siden 1991. Hendes mand, den tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft, har været der for nyligt og har løbende haft politiske forbindelser med både regering og opposition. Sammen har de lavet en meget sober og oplysende bog, der dels redegør for landets nyere historie og dels forsøger at analysere den nuværende situation, hvor der pludselig tilsyneladende sker store demokratiske gennembrud. De har hver for sig og sammen haft mange lokale kontakter som gør, at vi også ser meget af den politiske situation gennem lokale briller. Selv om sympatien (naturligvis) er hos demokratibevægelserne, er det ikke en ensidig fremstilling. Indsat en del fotos af relevante personer og billeder fra parrets rejser. Sidst en omfattende person- og ordliste.

Tidligere i år udkom Christina Lund Sørensens Ashins forår : fortællinger fra Burma, der dækker samme emne, men set gennem en munks briller. Holm/Lykketofts bog er bredere og lidt mere up to date, da den har udviklingen efter forårets suppleringsvalg med.

En meget sober, oplysende og læseværdig bog om en land i rivende udvikling.


Kristeligt dagblad

d. 28. dec. 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 28. dec. 2012