Bøger / faglitteratur

Bullshit : fortællingen om en familie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
409 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Dokumentar med omdrejningspunkt i rockerklubben Bullshit om den 10 år lange rockerkrig med Hells Angels.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. okt. 2017

Dokumentar med omdrejningspunkt i rockerklubben Bullshit om den 10 år lange rockerkrig med Hells Angels. For alle, der læser dokumentarer om livet på kanten af samfundet.

Forordet fortæller: "Dette er en dokumentarisk fortælling om rockergruppen Bullshit fortalt forfra, og den begynder i 1970'erne". Her anbringes socialt belastede unge på en sjællandsk kostskole. Nogle af drengene danner grobunden for rockerklubben Bullshit. Forfatterne beskriver dem som: "Hårde børn, der hurtigt gav fingeren til deres udbrændte arbejderforældre hjemme i sofaen og til samfundet omkring dem..." Forfatterne skriver om forskelle mellem de to rockergrupperinger: "Bullshit og Hells Angels var væsensforskellige, når det gjaldt motivation og metoder, og én for én blev de unge mænd fra Bullshit dræbt. Da krigen var slut i 1987, var otte unge slået ihjel på Bullshit-fløjen, mens én på Hells Angels-siden var dræbt i nødværge. Det er den historie, vi afdækker. " Rockerkrigen mellem Bullshit og Hells Angels fandt sted fra sidst i 1970'erne til sidst i 1980'erne, og resulterede i mindst 9 døde rockere og mange sårede. Bogen bygger på researcharbejde, samtaler og interviews med involverede, og fx på private optegnelser fra "Makrellens" enke.

Underholdende dokumentar, som giver stemme til mange involverede i konflikten uden noget eller nogen forherliges.

Om samme krig fx Satans engleMit liv. Jørn (Jønke) Nielsen skriver om sit rockerliv i Mit livOm samme krig fx Satans engle. Jørn (Jønke) Nielsen skriver om sit rockerliv i .


Jyllands-posten

d. 12. nov. 2017

af

af

Mikael Jalving

d. 12. nov. 2017


Berlingske tidende

d. 15. nov. 2017

af

af

Kasper Krogh

d. 15. nov. 2017


Weekendavisen

d. 3. nov. 2017

af

af

Søren K. Villemoes

d. 3. nov. 2017